Gelenlerin yarısı döndü

Bugüne kadar Türkiye'ye gelen Suriyeli sayısının 15 bin 632 olduğu, bunlardan 7 bin 112'sinin ülkelerine döndükleri, Türkiye'de bulunan Suriyeli sayısının ise 8 bin 520 olduğunu bildirdi

Gelenlerin yarısı döndü
16 Temmuz 2011 Cumartesi 20:01 tarihinde eklendi, 1.895 kez okundu.

 

Başbakanlık Basın Merkezinin internet sitesinde yer alan bilgi notuna göre, Suriye'den Türkiye'ye yönelik nüfus hareketlerine ilişkin olarak Başkanlığın koordinasyonunda, Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri, Dışişleri, Sağlık, Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Ulaştırma ve Maliye Bakanlıkları, Hatay Valiliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Gümrük Müsteşarlığı ve Kızılay ile yürütülen çalışmaların devam ettiği ifade edildi.
 
Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik insani yardımların kesintisiz sürdüğü vurgulanan bilgi notunda, başkanlıkça Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarının acil ihtiyaçları için Hatay Valiliği emrine 5 milyon 750 bin lira acil yardım ödeneği gönderildiği belirtildi. 
 
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada bugüne kadar Türkiye'ye gelen Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşının sayısı 15 bin 632 olduğu ifade edilerek, şu bilgiler verildi: 
 
"Geri dönüş yapan Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşının sayısı 7 bin 112 oldu. Bugün itibariyle ülkemizdeki Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşının sayısı 8 bin 520. 15–16 Temmuz 2011 tarihlerinde 22 Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşı kendi istekleri ile ülkelerine dönmüş olup, 62 kişi ise ülkemize giriş yapmıştır.
 
Ülkemize giriş yapan Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarının geçici barınmaları için her türlü kolaylık tesisleri ile (seyyar mutfak, banyo, WC üniteleri, çocuk oyun parkları, ibadet alanları, eğitim, seyyar hastane ve diğer sosyal tesisler) birlikte Yayladağında 2, Altınözü'nde 2 ve Reyhanlı ilçesinde 1, merkez ilçeye bağlı Apaydın köyünde 1 ve Karbeyaz Kuyubaşı'nda 1 olmak üzere toplam 7 çadırkent kurulmuştur. 15'i refakatçi 43'ü hasta olmak üzere toplam 58 kişi hastanede bulunmaktadır. İlgili kurum ve kuruluşlarımızca, çadırkentlerde barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme gibi hizmetler verilmektedir. Çadırkentte kalan Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarına günlük olarak 3 öğün sıcak yemek verilmeye devam edilmektedir."