Gelibolu ve Lapseki'de feribot kuyruğu

Çanakkale'de saatteki hızı 75 kilometreyi bulan Poyraz Fırtınası nedeniyle Gelibolu- Lapseki ve Gelibolu- Çardak hattında gün boyu seferler yapılamayınca kamyon, TIR ve tankerler uzun kuyruklar oluşturdu.

Gelibolu ve Lapsekide feribot kuyruğu
03 Aralık 2013 Salı 18:53 tarihinde eklendi, 1.573 kez okundu.
 
Marmara Denizi'nde etkili olan Poyraz Fırtınası, Çanakkale Boğazı'nın Marmara Denizi'ne çıkış noktasında kalan Gelibolu- Lapseki ve Gelibolu- Çardak hattındaki arabalı vapur ve mini feribot seferlerini durdurdu. Ağır vasıtaların geçiş güzergahı olan bu hatlarda seferler sabah erken saatlerden gün boyunca yapılamayınca Gelibolu ve Lapseki iskelelerinde uzun araç kuyrukları oluştu.
 
Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir hattında ağır vasıtaların taşınmasına izin verilmemesi nedeniyle Gelibolu feribot iskelesinden başlayan TIR ve kamyon kuyruğu 3 kilometreyi buldu. Lapseki iskelesindeki uzun araç kuyruğu meydana geldi.
 
Gelibolu iskelesinde bekleyen kamyon şoförü Muzaffer Mutlu, "Saat 05.00'den itibaren bütün gün bekledik. Daha ne kadar bekleyeceğimiz de belli değil" dedi.
 
Gelibolu- Lapseki arasında deniz ulaşımı durunca, Lapseki ilçesi, Çardak Beldesi ve köylerindeki öğrenciler Gelibolu'daki okullarına gidemedi. Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksek Okulu'nda bazı ders ve sınavlar da iptal edildi.

DHA