Gelibolu'da Piri Reis büstü yenilendi

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde İskele Meydanı'ndaki Piri Reis büstü yenilendi. Seramik kaide üzerine tasvir edilen büst törenle açıldı.

Geliboluda Piri Reis büstü yenilendi
27 Aralık 2013 Cuma 18:42 tarihinde eklendi.
 
Gelibolu'da, Piri Reis'in Dünya Haritası'nın 500.yıl dönümü dolayısıyla kaymakamlığın girişimleri ve Kaleseramik'in desteğiyle ilçedeki Piri Reis büstü yeni bir görünüme kavuşturuldu.

Seramik Sanatçısı Ayşegül Şahin tarafından seramik kaide üzerinde farklı şekillerle görsellik kazandırılan büst, Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Gelibolu Belediye Başkan Vekili Mustafa Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haki Mutlu'nun katıldığı törenle açıldı.
 
Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Unesco tarafından 2013'ün Piri Reis Yılı ilan edildiğini hatırlatarak, "2013 yılının son günlerinde biz de Piri Reis'in hatırasını yaşatmak ve gelecek nesillerimize aktarmak üzere bir dizi etkinlik düzenledik. Bu etkinliklerin başında da büstünün yapılması vardı. Bu konuda Kale Şirketler Grubu bize yardımcı oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

DHA