Gelik Belediye Başkanı, istifa etti

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi'ne bağlı Gelik Beldesi Belediye Başkanı Ak Partili Hasan Fahri Yıldırım, beldesine yeterli hizmet getiremediği gerekçesiyle görevinden istifa etti.

Gelik Belediye Başkanı, istifa etti
16 Eylül 2013 Pazartesi 19:11 tarihinde eklendi.
Seçime kadar görev yapacak belediye başkanının mecliste seçileceği belirtildi. 
 
 Uzun süre İstanbul'da doktorluk yaptıktan sonra doğup büyüdüğü Gelik'te 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde AK Parti'den belediye başkanı seçilen 63 yaşındaki Hasan Fahri Yıldırım, 31 Aralık 2009'da, belde girişindeki 12 kilometrelik yolun asfaltlanması için verilen sözlerin tutulmadığını gerekçe göstererek partisinden istifa etti. Yıldırım, 30 işçinin yaşamını yitirdiği 17 Mayıs 2010'daki grizu faciası nedeniyle beldeyi ziyaret eden Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla yolun asfaltlanmasının ardından yeniden partisine döndü. 
 
Çeşitli toplantı ve seminerlerde ilginç çıkışlarda bulunan ve zaman zaman partisini de eleştiren Başkan Yıldırım, yerel seçimler yaklaşırken belediye başkanlığı görevinden istifa etti. İstifa dilekçesini Kilimli Kaymakamı Murat Kütük'e teslim eden Yıldırım, çıkışta açıklama yaptı.

Yıldırım, yaklaşık 1.5 yıldır istifa etmeyi düşündüğünü, bu kararı almasındaki en önemli etkenin beldeye yeterli hizmet götürememek olduğunu söyledi. Partiden istifa edip, geri dönmesinden sonra parti içinde de kabul görmediğini ifade eden Yıldırım, şöyle dedi:  
 
"Başbakan Erdoğan'ın ziyaretinden sonra yollar yapılınca AK Parti'ye geri dönmüştüm. Ancak o geri dönüşten itibaren bir daha parti içinde kabul görmediğimi hissetmeye başladım. Beldeme de hiçbir katkı sağlayamadım.

Ben de koltuk meraklısı olmadığım için artık bu siyasi yaşamın sürmemesi gerektiğini düşündüm. Gelinen noktada Zonguldak'ın ve yerel yönetimlerin gelişimi önündeki en büyük engelin küçük hesaplar olduğunu gördüm. Zonguldak bu nedenle 50 yıldır yerinde sayıyor.

Zonguldak, kendi gücü ile paralel büyüme ve gelişme gösterememiştir. Bu geri kalmışlığın en büyük nedeni küçük hesaplar ve liyakatsız insanların layık olmadıkları makamlara getirilmesidir. Bu düşüncelerim ışığında Gelik Beldesi'ne daha fazla katkıda bulunma şansımın olmadığını görüyorum." 
 
Beldeye hizmet götürememesinin yanında kendi ekonomik durumu ve siyasetle iyi ilişki kurumamasının da istifa kararında etkili olduğunu kaydeden Yıldırım, "Gelen arkadaş bizden daha yetenekli olabilir. Sonuçta Gelik kazanacaksa ben her zaman çekilmeye razıyım. Hizmet üretme anlamında siyaseti bitirdim. Ama hiç kimse kendisini siyasetin dışında tutamaz. Ben de bir süre sonra siyasetin bir kenarında olacağım. Siyasi ilişkilerim devam edecektir. Partimden istifa etmedim" dedi. 
 
Gelik Belediyesi'nde seçime kadar görev yapacak belediye başkanının meclis tarafından seçileceği belirtildi.

DHA