Gelin ve damadı grev çadırından uğurladılar

İZMİT 'te endüstriyel çelik tel üretimi yapan ve iki gün önce de toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmazlık nedeniyle greve çıkıp çadır kuran işçiler bu akşam evlenecek arkadaşları Emrah Varol ve gelin Kübra Varol'u grev çadırından düğünlerine uğurladılar.

Gelin ve damadı grev çadırından uğurladılar
10 Aralık 2016 Cumartesi 19:54 tarihinde eklendi.
İZMİT 'te endüstriyel çelik tel üretimi yapan ve iki gün önce de toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmazlık nedeniyle greve çıkıp  çadır kuran işçiler bu akşam evlenecek arkadaşları Emrah Varol ve gelin Kübra Varol'u grev çadırından düğünlerine uğurladılar.
 
Alikahya Semti'nde kurulu bulunan Birleşik Metal-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Bekaert Fabrikası'nda 400 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde Birleşik Metal-İş Sendikası birinci yılda istediği yüzde 20'lik zam oranına karşı işverenin önerdiği yüzde 11'lik zam nedeniyle anlaşmazlık çıktı ve fabrika önüne grev çadırı kuruldu. Bu akşam düğünü olan fabrika çalışanlarından Emrah Varol, üzerine 'Ne grev engel, ne de darbe. Alırım seni ohal de. Mutluyuz' yazılı otomobile gelin Kübra Varol'u da alarak fabrikanın önüne geldi. Burada üzerinde 'Grev gözcüsü' yazan önlüğü giyen Emrah Varol'a, Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu altın taktı. Genç çift daha sonra davul zurna eşliğinde oynadı. 
 
Evlenen arkadaşlarına mutluluklar dileyen Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu "Bu mücadelelerin hepimizin gönlünden geçtiği gibi başarıyla sonuçlanmasını istiyoruz. Bu mutluluğa herkes ulaşamaz. Bu arkadaşlarımız kendi düğünlerinde buraya gelerek bizi de onurlandırdılar. Bizim heyecanımızı, mücadele azmimizi bir kat daha fazlalaştırdınız. Allah ömür boyu mesut etsin" dedi. 
 
Damat Emrah Varol da direne direne kazanacaklarını belirterek, "Bu fabrikada 2.5 senedir çalışıyorum. Burada çok güzel bir aile, arkadaşlık ve dostluk ortamı oluştu. Şuan çok mutluyum. Arkadaşlarım grev nedeniyle düğünüme gelemiyorlar. Ben de bu nedenle düğünü buraya getirdim" dedi. 
 
Gelin Kübra Varol ise herkes için hayırlısı olmasını ve fabrika çalışanlarının sonuna kadar yanlarında olduğunu söyledi.