Gelin ve damat mutluluğa uçtu

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde düğünlerini ölümsüzleştirmek isteyen 30 yaşındaki Sahabi Erkuş ile Alman eşi 28 yaşındaki Anke Erkuş, gelinlik ve damatlıkla Babadağ'dan yamaç paraşütüyle atladı.

Gelin ve damat mutluluğa uçtu
18 Ağustos 2014 Pazartesi 10:36 tarihinde eklendi.
Almanya'nın Stuttgart kentinde oto boyacısı Sahabi Erkuş, aşık olduğu Alman hemşire Anke Erkuş ile geçen 5 Mayıs'ta evlendi. Almanya'daki düğün ardından Sahabi Erkuş, eşine gelinlik giydirip Türk geleneklerine göre yeniden düğün yapmak istedi. 2 gün önce Fethiye'nin tatil merkezi Ölüdeniz'e gelen çift, düğün hazırlıklarına başladı. Sahabi ve Anke Erkuş çifti Türk adetlerine göre yapılacak düğünlerini ölümsüzleştirmek için yamaç paraşütüyle uçmak istedi. Gelinlik ve damatlıkla 1965 rakımlı Babadağ'ın 1700 metre pistine çıkan çift, Skywalkers yamaç paraşütü firmasından yamaç paraşütü pilotları Mehmet Bolat ve Kerem Alkan ile tandem (ikili) uçuş yaptı.
 
GELİNİN ZOR ANLARI
 
Gelinlikle Babadağ'dan havalanan Anke Erkuş, bacaklarına bağlanan paraşüt kemeri nedeniyle havada zor durumda kaldı. Erkuş, rüzgârın da etkisiyle havalanan gelinliği kapatmak için uzun uğraş verdi. Gelinliğin azizliğine uğramasına karşın Erkuş, eşiyle yan yana uçarak eşsiz Ölüdeniz manzarasını izledi.
 
Boynunda taraftarı olduğu Galatasaray'ın atkısıyla havalanan Sahabi Erkuş ise uçmanın keyfini doyasıya yaşadı. Erkuş havada Galatasaray Marşı da söyledi. Çift yarım saat havada kaldıktan sonra Belceğiz Plajı'na sorunsuz iniş yaptı. Sahabi Erkuş uçuşunu tamamlayan eşini öperek kutladı.
 
"MUTLULUĞA UÇMAK İSTİYORUZ"
 
Almanya'da evlendiklerini ancak, Türkiye'de yeniden düğün yapmak istediklerini anlatan Sahabi Erkuş, "Gelinlik ve damatlıkla Babadağ'dan uçtuk. Umarım bundan böyle mutluluğa uçmak nasip olur. Gökyüzünde her şey çok güzeldi" dedi.
 
Son derece heyecanlandığını anlatan Anke Erkuş ise uçmanın inanılmaz bir duygu olduğunu söyledi. 
 
Çift daha sonra fotoğraf çekimi için tekneyle Kelebekler Vadisi'ne gitti. 10 günlük tatillerini Fethiye'de tamamlayacak çift, daha sonra Çorum'daki akrabalarını ziyaret edip Almanya'ya dönecek.