Gelişen Tıbbi Yöntemler ile Jinekomasti Rahatsızlığından Kurtulun

Bu durum erkek göğüsünün büyüyerek kadın göğüsüne benzer bir görünüm almasıdır.Ayrıca erkek nüfusunun hemen hemen yarısında gözlenen bir sorundur

Gelişen Tıbbi Yöntemler ile Jinekomasti Rahatsızlığından Kurtulun
24 Ekim 2018 Çarşamba 18:40 tarihinde eklendi, 1.559 kez okundu.

                
Jinekomasti

               
Bu durum  erkek göğüsünün büyüyerek kadın göğüsüne benzer bir görünüm almasıdır.Ayrıca   erkek nüfusunun hemen hemen yarısında gözlenen bir sorundur. Erkeklerin vücutlarını kadınsılaştırdığı için ruhsal durumlarını kötü yönde etkiler, özellikle yaz aylarında rahatsızlığa yol açar. Fakat Jinekomasti sebepsiz yere oluşabileceği gibi bazı hormonal bozukluklar sonucu olarak ya da bazı ilaçların yan etkisi şeklinde de ortaya çıkabilir.Ayrıca jinekomasti durumu olan hastaların büyük bölümünde tek başına liposuction ile yeterli sonuç görülebilir. Daha büyük jinekomastilerde, göğüs başının çevresinden yapılan küçük bir cerrahi kesi ile fazla göğüs dokusu çıkarılır.

 

Erkeklerde Jinekomasti Nasıl Meydana Gelir?

               
Meme büyümesi  ostrojen hormonuna bağımlı olarak yaşanan bir durumdur. Östrojen seviyesi artması ya da meme dokusunun östrojen hormonuna normalden fazla duyarlı olmasına bağımlı olarak jinekomasti yaşanabilir.Erkeklerde östrojen hormonunun artması genelde ilerleyen yaşlarda vücuttaki kasların erimesi ve yağ oranının artması sonrasında yaşanabilir. Bu sebeple ileri yaş erkeklerde meme büyümesi normal karşılanmaktadır.Genetik yatkınlık olan erkeklerde genç yaşlarda kadın tipi jinekomastinormaldir. Ergenlik sonunda 20'li yaşlarda gerileme beklenilen göğüs büyümesi bazen kalıcı olabilmekte ve tedavi gerektirmektedir.

 

Erkeklerde Jinekomastinin Sebebiyet Verdiği Rahatsızlıklar Nelerdir?

               
Normalde erkeklerde çok nadiren rastlanılan meme kanseri vakalarına, kadın tipi göğüs büyümesi yaşayan erkeklerde daha yüksek oranda rastlanıldığı yönünde bulgular vardır. Hasta psikolojik olarak da bu durumla ilgili korku yaşayabilir. Ergenlikte yaşanan jinekomastierkek çocuklarının psikolojisi üzerinde olumsuz yönde etki yapmaktadır. Deniz, hamam veya çeşitli sporlardan uzak durmayı tercih eden gençlerin cinsel kimliğini tanıma anlamında da sorunlar yaşaması muhtemeldir. Göğüslerde, ağrı, şişkinlik ve gerginlik de hastayı rahatsız etmektedir.Bu rahatsızlık genel olarak erkeklerin birçoğunda 11 ile 13 yaşları arasında belirmektedir. Birçok erkekte kendiliğinden geçmektedir. Çok nadir olarak bazı erkeklerde ileri ki yaşlara kadar etkileyici olan bir rahatsızlığa dönüşebilir. Bu hastalıktan kurtulmak için alanında uzman olan doktorlara başvurmak bireylerin sağlığı açısından hayati önem taşımaktadır. Aksi takdirde hayati risklerin yaşanacağı bir süreçoluşabilir. jinekomasti ameliyatı yaklaşık 1 ay önceki süreçte cerrahınız ile iletişime geçerek tavsiyelerine uymanızda fayda vardır. Sigara, alkol, ilaçkullanımı ve özellikle antibiyotik takviyelerini ameliyattan önceki süreçlerde doktorunuza danışarak bırakmanız gerekmektedir.