Genç girişimcilere uygulamalı girişimcilik kursu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kendi işini kurmak isteyen gençlere yönelik ‘gencim, girişimciyim, güçlüyüm" sloganıyla uygulamalı girişimcilik eğitimi kursu Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürülüğü bünyesinde başladı.

Genç girişimcilere uygulamalı girişimcilik kursu
10 Şubat 2014 Pazartesi 23:36 tarihinde eklendi.


Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürülüğü İİBF'de iki sınıfta 60 kişilik uygulamalı girişimcilik kursu başlattı. Kursun başlaması sebebiyle Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oguzhan Güneşer, KOSGEB Yozgat İl Müdürü Yüksel Özdemir katılımcılara bilgi verdi. Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oguzhan Güneşer, yaptığı açıklamada İl Müdürlüğü olarak gençlerin her zaman yanında olduklarını belirterek, sosyal hayatta da iş olanakları ve istihdam sağlamak için bakanlığın gençlere destek olduğunu söyledi.

Güneşer, "Uygulamanın amacı, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak için uygulanan Girişimcilik Destek Programına ilişkin iş ve işlemlerin esaslarını düzenlemektir. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile verilir. Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedeflenir." dedi.

KOSGEB Yozgat İl Müdürü Yüksel Özdemir de girişimci gençlere yönelik büyük imkanların sunulduğunu kaydetti. Özdemir, "Düzenlenecek olan girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan genç girişimciler, KOSGEB’in yeni iş kuranlara verdiği 30 bin TL'ye kadar hibe ve 70 bin TL'ye kadar faizsiz krediye başvuru hakkına sahip olacaklardır." diye konuştu.

Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürülüğü bünyesinde bugün başlayan Girişimcilik Eğitimi Kursunun 21 Şubat Cuma günü tamamlanması planlanıyor.


CİHAN