Genç karateciler Avrupa’nın zirvesinde

44 ülkeden 850’nin üstünde sporcunun katıldığı Avrupa Ümitler, Gençler ve 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası toplam 11 altın, 4 gümüş, 3 bronz madalya kazanan Türkiye genel sıralamada ilk sırayı aldı.

Genç karateciler Avrupanın zirvesinde
10 Şubat 2013 Pazar 21:45 tarihinde eklendi.

 

Turnuvanın son gününde erkek kata, bayan kata ve Erman Eltemur altın, Neslihan Çalışkan ise bronz madalya aldı.
 
Genç karateciler Konya’da tarihi bir başarıya imza attı. Bu yıl 40. kez düzenlenen Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaşaltı Şampiyonası’nda Türkiye toplam 11 altın, 4 gümüş ve 3 bronz madalya alarak genel sıralamada zirveye çıktı. Ay - yıldızlı ekip hem altın madalya sayısı, hem de madalya sayısı bakımından tarihinin en başarılı sonucuna imza attı. Turnuvanın son gününde erkek kata ve bayan kata takım müsabakaları ile 21 Yaşaltı kategorisinde kumite maçları yapıldı. Türkiye son günü üç altın, bir gümüş ve bir bronz madalya ile kapattı.
 
GENÇ KATACILARDAN ÇİFTE ZAFER
 
Turnuvanın en güçlü ekiplerinden İspanya’yı yarı finalde 4-1 yenerek finale çıkan erkek kata takımı, finalde de Rusya’yı aynı sonuçla mağlup ederek altın madalya aldı. Belarus’u 3-2, Makedonya’yı 4-1 yenerek finale gelen genç bayan kata takımı ise finalde İngiltere’yi 3-2’lik sonuçla geçerek ilk sırayı aldı.
 
78 kilo kumitede mücadele eden Erman Eltemur zorlu rakiplerini yenerek geldiği finalde İtalyan rakibini 3-2 yenerek kariyerinin en önemli zaferini elde etti. +60 kiloda Türkiye’yi temsil eden ve finale gelene yaptığı spektaküler ayak hareketleri ile seyircinin büyük beğenisini kazanan Büşra Şeyda Turan final maçında büyük şanssızlık yaşadı. 
 
Avusturyalı rakibi Buchinger karşısında 3-0 yenik durumdayken dizinden sakatlanan Turan maça devam edemedi ve gümüş madalya ile yetindi. 53 kiloda tatamiye çıkan Dünya gençler şampiyonu Neslihan Çalışkan ise üçüncülük maçında İskoç Connel’ı geçerek bronz madalya kazandı.
 
Turnuva sonunda büyük sevinç yaşayan genç sporcular Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan’ı havaya atarak tarihi başarıyı kutladılar. 

CİHAN