Genç Milliler Avrupa Şampiyanası'nda

Avrupa Yıldız Erkekler Voleybol Şampiyonası 2. tur elemeleri D Grubu'nu İspanya'yı 3-0'lık skorla mağlup eden Türkiye, Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

Genç Milliler Avrupa Şampiyanasında
07 Ocak 2013 Pazartesi 21:43 tarihinde eklendi, 1.129 kez okundu.

 

Grubunu namağlup lider tamamlayan Türkiye, Nisan ayında Sırbistan-Bosna Hersek ortaklığında düzenlenecek finallere katılma başarısı elde etti. Mücadeleyi izleyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, galibiyetin ardından sahaya inerek, sporcuları tek tek kutladı.
 
Türkiye Voleybol Federayonu (TVF) Başkent Salonu'nda oynanan Avrupa Yıldız Erkekler Voleybol Şampiyonası 2. tur elemeleri D Grubu maçları Ankara'da tamamlandı. Elemelerde Türkiye, Litvanya, Romanya, Hollanda, Avusturya ve İspanya ile karşılaştı ve tüm rakiplerini mağlup etmeyi başaran milliler grubunu lider tamamladı. Ay-yıldızlılar, grubundaki ilk iki maçında Litvanya ve Romanya'yı 3-0'lık skorla geçti. 
 
Üçüncü maçta zorlanmasına rağmen Hollanda'yı 3-2 deviren milliler, daha sonra ise Avusturya mağlup etti. Aldığı galibiyetlerle gruptan çıkmayı garantileyen Yıldız Erkek Milli Takımı, gruptaki son maçında İspanya'yı da 3-0 yenerek, grubunu lider tamamladı. D Grubunu ikinci sırada tamamlayan Avusturya da finallere yükselme başarısı gösterdi. 
 
Maçın ardından sahaya inerek, sporcuları tek tek tebrik eden Gençlik ve spor Bakan Kılıç, finallerde şampiyonluk istedi. Bakan Kılıç, yaptığı açıklamada, "Kızlar voleybolda kendini ispatladı, artık erkeklerde de takımlarımızın da hem Avrupa hem dünya şampiyonalarında, hem de olimpiyata hazırlanacak yıldızlar ve gençlerde başarılarını bekliyoruz. Bu anlamda Türkiye Voleybol Federasyonu'nu ve Yıldız Milli Erkek Voleybol Takımımızı yürekten kutluyorum, Avrupa Şampiyonası'na katıldılar." dedi. 
 
Öte yandan, Türkiye'nin galibiyetiyle final grubuna yükselen Avusturyalı sporcular, ellerinde Türk bayraklarıyla sevinç gösterisinde bulundu. Karşılaşmanın son kısmında büyük hayal kırıklığı yaşayan İspanyol oyuncular gözyaşlarına hakim olamadı. Milliler ise maçın ardından büyük bir coşku yaşayarak sahada kenetlendi. Genç Milliler antrenörleri Kazım Hidayetoğlu'nu havaya atarak, suyla birbirlerinin ıslatarak gelibiyetin tadını çıkardılar.

Salon: TVF Başkent 
Hakemler: Vugar Jafarov (Azerbaycan) Vlatko Ristovski (Makedonya)
Türkiye: Emre, Yasin, Cansın, Yiğit, Kaan, Melih (Furkan)
İspanya: Castellano, Gimenez, Gonzalez, Martin, Monteagudo, Graelles (De Haro, Lorenzo, Fernandez, Hurtado, Jimenez)
Setler: 25-21, 25-18, 25-17
Süre: 67 dakika (22, 22, 23)

CİHAN