"Genç oyuncularla sahaya çıkacağız"

Apollon Limassol Teknik Direktörü Christakis Christoforou, Kıbrıs ligini daha çok önemsedikleri için yarınki Trabzonspor maçına genç bir kadroyla çıkacaklarını söyledi.

Genç oyuncularla sahaya çıkacağız
27 Kasım 2013 Çarşamba 19:38 tarihinde eklendi.
 
Christoforou, UEFA Avrupa Ligi J Grubu’nda yarın Trabzonspor ile oynayacakları maç öncesi futbolcu Georgos Merkis ile Hüseyin Avni Aker Stadı’nda basın toplantısı düzenledi. UEFA Avrupa Ligi gruplarına katıldıklarında hedeflerinin tecrübe kazanmak olduğunu söyleyen Christoforou, şöyle konuştu:
 
"Hedefimiz önümüzdeki sezon da Avrupa Ligi’ne katılmak. Bunu başarabilmek için kendi ülke ligimize de önem vermemiz gerekiyor. Her iki kulvarda mücadele etmek o kadar kolay değil. Yarın bizim için çok güzel bir fırsat, Avrupa Ligi’nde olmayan oyuncularla maça çıkacağı. Deyim kazansınlar diye gençleri sahaya süreciğim."
 
Grubun lideri ve en iyi takımına karşı mücadele edeceklerini anlatan Christoforou, "Son derece sıcak tribünler önünde oynamak o kadar kolay olmasa gerek. Hedefimiz randımanımızı en üst düzeyde tutmak. Sonuç ne olursa olsun benim için takımın randımanı önemli." diye konuştu.
 
Christoforou, az da olsa şanslarının devam etmesine rağmen açıklamalarının UEFA Avrupa Ligi’ni gözden çıkarttıkları anlamına geldiğinin hatırlatılması üzerine, "Kuralar çekildiğinde işimizin çok zor olacağını biliyorduk. Herkesin olaya bakış açısı farklıydı. Kendi iç saha maçlarımızı değerlendiremediğimiz için bu işin çok zor olduğunun farkına vardık. Yeniden Avrupa Ligi’ni katılmayı da önümüze ikinci hedef olarak koyduğumuz için artık bizim için Kıbrıs ligi önem kazandı, ona hedeflendik." cevabını verdi.
 
Limassol’un takım kaptanı Georgos Merkis de iyi ve kuvvetli bir takımla rakip olacaklarını belirterek, "Hocamızın da dediği gibi sahaya kim çıkarsa çıksın yüzde yüze randıman için oynayacağız. Oynayan oyuncuların güzel bir deneyim kazanacaklarından hiç şüphem yok. Dilerim güzel bir oyun olur. Seyircinin de hoşlanacağı bir futbol sergileriz. Takım için en güzeli ne ise o olsun." dedi.
 
SON İDMANINI YAPTI
 
Bu arada, Limassol takımı Trabzonspor maçının son idmanını da müsabakanın oynanacağı Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yaptı. 
 
Rum ekibi, ilk 15 dakikası basına açık antrenmanda ısınma çalışması yaptı. Konuk ekibin basına kapalı bölümde ise maçın taktiğini çalıştığı belirtildi.

CİHAN