"Gençlerbirliği bize bilenecektir"

Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Felipo Melo, Juventus'a karşı aldıkları galibiyetin işlerini zorlaştırdığını belirterek, "Mutlaka rakibimiz Gençlerbirliği, bize daha da bilenecektir." dedi.

Gençlerbirliği bize bilenecektir
13 Aralık 2013 Cuma 16:18 tarihinde eklendi.


Sarı - kırmızılı takımın Brezilyalı yıldız futbolcu Felipe Melo, adidas Zorlu Center Mağazası’nda futbolseverlerle ve hayranlarıyla buluştu. Forma ve posterleri imzalayan Felipe Melo, etkinlikte adidas’ın, 2014 FIFA World Cup Brazil™ kampanyası için hazırladığı, Brezilya temalı Samba Koleksiyonu’ndan yeni Nitrocharge kramponu da tanıttı.

Tanıtım öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Felipe Melo, hafta sonu oynayacakları Gençlerbirliği maçıyla ilgili olarak, "Bizi çok zor bir maç bekliyor. Gençlerbirliği ile orada oynadığımız maçlara da baktığımızda bunu görebiliyoruz. Özellikle Juventus'a karşı alınan galibiyetten sonra işimiz daha da zorlaştı. Mutlaka rakibimiz Gençlerbirliği, bize karşı daha da bilenecektir." diye konuştu.

Juventus'a karşı aldıkları galibiyeti daha anlamlı kılmak için Gençlerbirliği'ne karşı da aynı ciddiyette oynamaları gerektiğini dile getiren Melo, "Gençlerbirliği karşısından 3 puanla ayrılmamız gerekiyor ki ligdeki iddiamızı devam ettirelim." ifadelerini kullandı.

"KAFAMDA BELLİ BİR RAKİP YOK"

Şampiyonlar Ligi son 16'daki rakipler arasında kimi isteyeceği yönündeki bir soruya karşı Melo, kafasında belli bir rakip olmadığını söyledi. Melo, şöyle konuştu:

"Kafamızdaki tek düşünce bu turu da geçip çeyrek finale kalmak. Bu yüzden kafamda belli bir rakip yok. Artık bu seviyeye geldikten sonra rakip seçme lüksümüz de yok. Mutlaka her rakip üst düzey bir rakip olacaktır. Şu anda yapmamız gereken önümüzdeki maça odaklanmak, maç maç gidip en iyi şekilde çalışıp, her maça ciddi bir şekilde yaklaşıp puanları almak."

"BREZİLYA'DA OLUP OLMAYACAĞIMI SADECE TANRI BİLİR'

Brezilya'da gerçekleştirilecek 2014 Dünya Kupası'nda milli takımda yer almayı bekleyip beklemediği yönündeki bir soruya karşı Melo, her futbolcunun milli takımı adına oynamayı isteyeceğini; ancak bunu sadece tanrının bileceğini kaydetti. Melo, şöyle devam etti:

"Brezilya'daki futbol hayatımda Türkiye'de de sizin belirttiğiniz gibi birçok başarıya sahip oldum. Milli takımda da kazandığım kupa var. Kendi ülkemde çok önemli bir organizasyon gerçekleşecek. Her futbolcu gibi, oraya gidip kendi bayrağım için kendi ülkem için mücadele etmek beni onurlandırır. Ben mutlaka performansımı göstereceğim; ama bu tanrının bileceği iş. Sadece o bilir benim oraya gitip gitmeyeceğimi. Benim yapmam gereken bu zamana kadar nasıl mücadele ettiysem bundan sonra da aynı şekilde çalışmam gerekiyor. Tabii ki de çağırılırsam da onur duyarım."

"ÇOK KALİTELİ BİR KADROYA SAHİBİZ"

Galatasaray olarak Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi olmak üzere 3 kulvarda devam ettiklerinin ve bu 3 kulvarda mücadele edebilecek kadroya sahip olup olmadıkları yönündeki soruya karşılık ise Melo, "Çok kaliteli bir kadroya sahibiz." diye cevap verdi.

Melo, "3 büyük turnuvada yer alıyoruz. Kaliteli ve geniş bir kadroya sahibiz. İyi ve geniş bir kadromuz var. Galatasaray gibi üst düzey gibi bir takım, katıldığı organizasyonda sonuna kadar gitmeyi hedefler." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim de hedefimiz bu. Tabii ki nereye kadar gidecğimizi kimse bilemez. Juventus maçına gelirsek takımda çok büyük şeyler değiştirmedi. Juventus maçı, çok büyük şeyler değiştirmedi. En azından takım biraz daha neşeli ve umutlu olduk. Belki Türkiye ya da Avrupa, Juventus'u yenmemiz beklemiyordu. Bu bize ekstradan motivasyon sağladı. Bu galibiyeti anlamlı kılabilmek için bizim önümüzde lig maçları da var. Gençlerbirliği maçı bizim için çok önemli. Bu maçı da kazanıp bir seri yakalamamız lazım."


CİHAN