‘Gençlerden Ecdada Mektup’ yarışması

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Gençlerden Ecdada Mektup’ yarışması başlıyor

Gençlerden Ecdada Mektup yarışması
20 Ocak 2014 Pazartesi 14:37 tarihinde eklendi, 1.324 kez okundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından geçen yıl başlayan ve bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Gençlerden Ecdada Mektup’ yarışmasına 14-29 yaş arasında gençler katılacak. 3 Ocak - 28 Mart 2014 tarihleri arasında "http:// genclerdenecdadamektup.gsb.gov.tr" adresine başvurabilecek. Yarışma gençlerin milli ve manevi duygularını canlı tutarak, tek vatan, tek bayrak, tek vatan, inancı ile okuyan düşünen ve yazan genç oluşmasına katkı sağlamak amacında düzenlenecek Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Hz. Mevlana, Yunus Emre, Kurtuluş Savaşı, Çanakkale Malazgirt Zaferi, konu başlıkları adı altında toplanacak.

‘Gençlerden Ecdada Mektup’ yarışması ile ilgili değerlendirmede bulunan Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, bu proje sayesinde gençlerin milli ve manevi duygularının gelişeceğini, daha çok okuyan ve yazan genç nesillerin yetişeceğini belirtti.

Değerlendirme sonunda kendi kategorisinde birinci olan mektuplara Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ödül olarak tablet bilgisayar ve bakanlık kitap seti, ikinci olanlara akıllı telefon ve bakanlık kitap seti, üçüncü olanlara da bakanlık kitap seti hediye edilecek.


CİHAN