Gençlerden örnek davranış

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencilerinden oluşan Trabzon Kızılay Gençlik Kolları, çalışmalarıyla örnek oluyor. Gençler, kurumun çalışmalarında gönüllü yer alıyor.

Gençlerden örnek davranış
19 Mart 2013 Salı 14:17 tarihinde eklendi.

 

Kızılay Gençlik Kolları Başkanı ve Kızılay Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Semiha Karaosmanoğlu,  Kızılay’ın bütün yardım faaliyetlerinde bulunduklarını söyledi. Kızılay denilince insanların aklına genelde kan geldiğini ifade eden Karaosmanoğlu, “Bu algıyı değiştirmeye çalışıyoruz. İlk yardım, afet konularında çeşitli eğitimlerimiz oluyor. Bunları gönüllülerimize de kazandırmamız lazım. Bunların yanı sıra okullarda Kızılay tanıtımlı eğitimler yapıyoruz.” dedi.
 
Kızılay’ı daha iyi tanıtmak için proje çalışmalarının da olacağını anlatan Karaosmanoğlu, “Tüm arkadaşlarımız gönüllü olarak Kızılay stantlarda yer alıyorlar. 7 -8 senedir gönüllü hizmet ediyoruz. Hiçbir çıkarımız yok, tek amacımız insanlara yardım etmek. Yardımın karşılığında da herkesten çok iyi tepkiler ve övgüler alıyoruz.” açıklamasında bulundu.
 
Kızılay Trabzon Şube Başkanı Fuat Adıgüzel ise gençlik kollarına büyük destek verdiklerini belirterek, “Gençlik kollarının her projelerini biz yükleniyoruz. Hiçbir proje geri dönmüyor. Bundan sonra da devam edecek. Kadın kolları, gençlik kolları, yönetim kurulu olsun hep beraber çalışarak Kızılay’ı daha iyi bir noktaya getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

CİHAN