"Gençlerin performansından memnunum"

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, gençlerin performansından memnun olduğunu söyledi.

Gençlerin performansından memnunum
12 Şubat 2014 Çarşamba 23:38 tarihinde eklendi.


Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 6. ve son maçında Medical Park Antalyaspor ile 0-0 berabere kalarak yarı finale çıkan Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini, açıklamalarda bulundu. Takımın performansından memnun olduğunu ifade eden Mancini, "Kadroda yeni bir çok arkadaşımız var. Onların ortaya koyduğu mücadeleden dolayı mutluyum." dedi.

Bir basın mensubunun Semih Kaya'ya gelen transfer teklifleri ile ilgili sorusuna ise Mancini, "Tekliflerin geldiği doğru mu bilmiyorum. Ancak kendisi kaliteli futbolcu. Ona teklif gelmesi çok normal." yorumunda bulundu.

Yaklaşık 6 ay sonra tekrardan sahalara dönen milli oyuncu Hamit Altıntop hakkında konuşan tecrübeli teknik adam "Hamit bugün aramıza döndü. Chelsea maçına kadar yüzde yüz hazır olamayacaktır. İki ay gibi bir süreye ihtiyacı olacaktır. Kendisi yüzde 70'e kadar ulaşsa bizim için önemli bir orandır." diye konuştu.

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final maçında Bursaspor ile eşleşmelerini de değerlendiren Mancini, "Yarı finalde eşleştiğimiz Bursaspor'a karşı son maçta net skor almıştık. Ancak her zaman öyle olacak diye bir şey yok. Bursaspor kaliteli bir takım. Biz iki maçta da kadro derinliğimizi rakibimize kullanacağız. Kupada final oynamak için çok maç oynadığımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Galatasaray’ın Borussia Dortmund’dan ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Koray Günter, ilk maçta iyi bir performans gösterdiklerin söyledi. Günter, "Böyle bir genç takımla ilk defa ve iyi oynadık. Tur atladık.

Konsantrasyonum şu an Galatasaray’a odaklı. Kendimi burada geliştirmek ve göstermek istiyorum. İnşallah baya bir maç oynarım burada. Önümüze gelecekte bakarız. Türkiye’de alt milli takımlarda oynamadım. Almanya için oynuyorum. Şu anda A Milli Takım’ı düşünmüyorum. İki milli takımdan da teklif gelmedi. Gelirse eğer ailemle oturur, konuşur ve ona göre tercih yaparım." açıklamalarında bulundu.

Sarı-kırmızılı takımın tecrübeli futbolcusu Hamit Altıntop, basın mensuplarını özlediğini söyleyerek, "Kavuştuk çok şükür. Bugün takımla olmam ve oynamam benim açımdan çok önemliydi. Uzun bir süreydi sakatlık sürem. Bugünkü maçı çok fazla değerlendirmemek gerek.

Ben fittness konusunda ya çok hazırım ya da maçın temposu düşüktü. Zorlanmadım diyebilirim. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Hedef Chelsea diyebilirim. Ama ilk önce sağlıklı alakalı iyi duruma gelmeliyim. O kadroda ilk 11’de ben de yer almak istiyorum. İnşallah mayıs ayında şampiyon oluruz, inşallah Türkiye Kupası ile turu atlarız. Şampiyonlar Ligi’nde de çeyrek final ve yarı final hedefimiz var. Hedefler ve yaptığımız işler belli. Takım halinde oynamamız önemli." diye konuştu.

Sakatlığının tam iyileşmesinin 6-8 hafta arası olduğuna değinen Altıntop, "Sonrası fizik güce ve ruh hale dayalı. Ben de sakatlıklardan tecrübe edindim ve onları da işin içine katınca daha bir farklı bir formül oluştu ve şimdi burada olmamın nedeni doktorlar fizyolar diyebilirim.

Almanya’da beni ameliyat eden doktorlarında hakkını yememek lazım. Burada olmam hazır olduğun anlamına gelmiyor Zamanım var daha. Belki 1 maçta oynarım, belki diğer maçta 15 dakika oynayacağım. Onun ayarını da iyi yapmak gerek. Takımımız çok iyi bir çıkışta. Böyle bir çıkışta olmamız bana da avantaj. Bu bana da baskı oluşturuyor. Bu da önemli ve hoşuma gidiyor. Önemli olan burada Galatasaray’ın başarısı." diyerek konuştu.

Galatasaray’ın aldığı sonuçların herşeyi ifade ettiğini belirten Hamit Altıntop, "Son haftalarda ciddi şekilde çıkışta takımımız. Bunu ilk maçlarda da sürdürdük ligin başlamasıyla. Takımımızın ruhunu gösteriyoruz sahada. İyi bir yoldayız. Ümitliyiz. Takım olarak da hazırız.

Hocamızda zamanı yeri geldiğinde, beni oynattığında iyi bir performans göstermem gerek. Herkesin Galatasaray’da sorumluluğu var. Benim de öyle. Bana kalsa bugün 45-60 dakika oynardım. Ama ne kadar mantıklı bilmiyorum. Ben hazır olayım, oynarım-oynamam hoca karar verir. TT Arena’da taraftarımız önünde oynamayı özledim." diyerek sözlerini tamamladı.


CİHAN