Genel Kurul'da büyük protesto

Türkiye Basketbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nda, Turgay Demirel ile Ali Doğan başkanlık için yarışıyor.

Genel Kurulda büyük protesto
18 Eylül 2012 Salı 12:03 tarihinde eklendi, 1.347 kez okundu.

 

Mevcut başkan Turgay Demirel ile Ülkerspor Kulübü'nün eski başkanı Ali Doğan'ın başkanlık için yarıştığı genel kurul, Ankara Rixos Otel'de gerçekleştiriliyor.
 
Adaylardan Ali Doğan'ın listesindeki bazı isimler şu şekilde: Mehmet Altıoklar, Ömer Araz, Rıza Erverdi, Zeynep Gül Ene.
 
AZİZ YILDIRIM'DAN İTİRAZ
 
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yapılan statü değişikliği ile ilgili maddeye itiraz ederek şunları söyledi: "Bu federasyon özerk mi değil mi? Özerkse devletin delegeleri bu listede olamamalı. Öyleseyse seçime gerek yok. İnsanların zamanını boşa harcamasına gerek yok. Gerekli şeylerin önceden bize gönderilmesi gerekir. Çanta içinde hediye edildi ben de çantayı almadım."
 
FEDERASYON'DAN CEVAP
 
"Şu anda dağıtmış olsak haklısınız ancak biz değişiklikleri daha önceden genel müdürlüğün bildirdiği çerçevede değiştirdik. 15 gün önce TBF resmi sitesinde bildirdik. Bunlar zaten artık zaten internet üzerinden yayınlanıyor.
 
GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI'NDAN OY KULLANMA AÇIKLAMASI!
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı, federasyon başkanlığı seçimlerinde, ilk kez ”gizli oy, açık tasnif” kuralının uygulanacağını açıkladı.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 2012 Londra Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları’nın ardından 52 federasyonda yapılacak seçimlerde, 22 yıllık seçim tarihinde ilk kez ”gizli oy, açık tasnif” kuralının uygulanacağı belirtildi.
 
Açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın, seçimlerde Spor Genel Müdürlüğü’ne ait oyların belirleyici olması gerekçesiyle sandık kuralını değiştirdiği bildirildi. Kurala göre delegeler alfabetik sıraya göre oy kullanacak. Yeni uygulamayla, hangi sandıkta ne oy kullanıldığının tespit edilememesinin yanı sıra, Spor Genel Müdürlüğü’nün seçimlerdeki tavrının da belli olmaması hedefleniyor.
 
Spor Genel Müdürlüğü tarafından federasyonlara gönderilen genelgede şu ifadelere yer verildi: ”Federasyonlarca yapılacak olan genel kurullarda oy kullanılacak sandıklarda delegelerin isimlerinin alfabetik sıraya göre yapılmasının uygun olacağı düşünülmektedir. Genel Müdürlük ve federasyon resmi sitelerinde yayımlanacak olan delege isimlerinin, Genel Müdürlük (Spor Genel Müdürlüğü) delegeleri de dahil olmak üzere alfabetik sıraya göre yapılmasını ve bu konuya hassasiyet gösterilmesi hususunda gereğini rica ederiz.”
 
GENEL KURUL'DAN AYRINTILAR
 
- Adaylardan Ali Doğan, Turgay Demirel’in konuşmasına itiraz etti. Divan Başkanı ise bunun normal bir statü olduğunu belirtti.
- Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile kurul arasında sert diyaloglar geçti. Kurul Başkanı, Aziz Yıldırım'a "Buyurun siz yönetin" dedi. Yıldırım ise "Bu benim değil sizin işiniz" diyerek cevap verdi.
- Aziz Yıldırım, yapılan değişiklikler hakkında kurula itiraz etti. Değişikliklerin tek tek yapılmasını istedi. Kurul da yeniden oylama işlemi yaptı.
- Genel Kurul, şehit askerlerimiz anısına saygı duruşu ile başladı.