Genel Kurul'da sayı tartışması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda 2014 yılı bütçesinin görüşülmesine devam ediliyor.

13 Aralık 2013 Cuma 00:25 tarihinde eklendi.

Dördüncü turda; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü ve Devlet Personel Başkanlığı bütçe ve kesin hesapları yer alıyor.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sözlerine parti gruplarındaki sayıları vererek başladı. "Bu saatte Meclis açıksa, almış olduğum sayım üzerine şu anda AKP sıralarında -kayıtlara geçmesi açısından- 22 kişi oturmakta. Cumhuriyet Halk Partisi'nin sıralarında 35 kişi, Milliyetçi Hareket Partisi'nin sıralarında 11 kişi, Bağımsız Demokrasi Partisi'nin sıralarında 4 kişi… Barış ve Demokrasi Partisi'nin sıralarında 4 kişi, bürokrat memur arkadaşlarımızın oturduğu yerde 20 kişi oturmakta." dedi.

Yapılan itirazlar üzerine Tanal, "Buyurun sayın, hep birlikte bakın." karşılığını verdi. Daha sonra ise Tanal, "Güç diyorsunuz, Meclis diyorsunuz, maaşa gelince tıpış tıpış koşuyorsunuz." diye konuştu.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise "Arkadaşlar sizin konuşmanıza dayanamıyor. O yüzden dışarıdalar." dedi. Tanal, "Onun için, halkımızın bunu duyması açısından. Ey vatandaşımız, halkımız şunu görsün: şu anda bütçe görüşülüyor." ifadelerini kullandı.

İstanbul Milletvekili Bülent Turan, "Sayın Tanal, böyle konuşursan biz de çıkıyoruz." dedi. Tanal ise "Memurlar, çalışanlar, kim Meclis'te hakkımızı savunuyor? Tüm muhalefet partileri hakkınızı savunuyor. Hakkınızı gasp eden, hakkınızı vermeyen, emeğinize, ekmeğinize göz diken siyasal iktidar. Sayılarla, gayet rahat, ben burada kamuoyuna bildiriyorum..." şeklinde konuştu.

Turan, "Ben de çıkıyorum." deyince Tanal, "Çıkabilirsiniz. Tabii. Teşekkür ediyoruz. Sayı 21'e indi Adalet ve Kalkınma Partisi'nden." karşılığını verdi. Bilgiç de "Dayanamıyorlar size Sayın Tanal." ifadelerini kullandı.


CİHAN