Genel seçimlerde çatışma: 11 ölü

Bangladeş’te bugün genel seçimler yapılırken, muhalif akrivistler ve polis arasında çatışmalar çıktı.

Genel seçimlerde çatışma: 11 ölü
05 Ocak 2014 Pazar 13:06 tarihinde eklendi.

Muhalefet seçimleri boykot ettiğini açıklamıştı. Oy verme işlemi başlarken, bugünkü çatışmalarda şimdiye kadar 11 kişinin öldüğü ifade ediliyor.

Bangladeş’te oy verme işlemi sabah saatlerinde başlarken, seçim merkezlerinin yerel saatle 16.00’da kapanması planlanıyor. Muhalefet seçimleri “skandal komedi” adlandırarak, boykot ettiklerini açıklamış ve 2 günlük grev çağrısı yapmıştı.

Seçim sonuçlarının ise pazartesi sabahtan itibaren açıklanmaya başlanacağını bildirildi.

Pakistan Başbakanı Şeyh Hasina’ın Avami Ligi partisi, seçimi kazanacaklarına kesin gözüyle bakıyor. Hükümetin adayları da artık zaferlerini ilan ederken, parlamentoda yerlerinin garanti olduğunu ifade ediyor.

Başbakan Hasina, muhalefetin istifa etme çağrısı ve seçimlerin tarafsız bir hükümet gözetiminde yapılması teklifini reddetmişti.

Bu arada ülke genelinde şiddet olayları yaşanıyor. Seçim merkezlerini ele geçirmek isteyen göstericilere polislerin ateş açtığı ve şimdiye kadar 11 kişinin öldüğü aktarılıyor.

Yerel medya ise yaklaşık 100 seçim merkezinin gece ateşe verildiğini, bir o kadar da merkezin önceki gece kundaklandığını belirtiyor.


CİHAN