Genelkurmay gaziler ve yakınlarını Ankara'da misafir etti

Genelkurmay Başkanlığı, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yurdun dört bir yanından davet edilen gazi ve ailelerini Ankara'da misafir etti

Genelkurmay gaziler ve yakınlarını Ankarada misafir etti
22 Eylül 2014 Pazartesi 14:18 tarihinde eklendi.

19 Eylül 2014 günü Genelkurmay Karargâhında icra edilen törene, 22 gazi ve 35 gazi yakını olmak üzere toplam 57 kişi katıldı. Gaziler ve aileleri, TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde düzenlenen törene katıldı ve engelli okçuların gösterileri ile ampute futbol takımının kendileri için yaptığı özel maçı izledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Komutanı Tuğgeneral Celalettin Bacanlı törende, "Gazilerimiz varoluşumuzun, birlik ve beraberliğimizin Türk milletinin ve vatan sevgisinin sembolleridir. Bu nedenle Türk Silahlı Kuvvetleri her zaman sizlerin yanında ve yardımında olacaktır. Bu hem en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere vasiyeti hem de Türk milletinin tarihine bağlılığının bir ifadesidir." dedi.

    Törende, Polonya'da düzenlenen Ampute Futbol Avrupa Şampiyonası'nda birinci olan A Milli Takım oyuncularına ödülleri takdim edildi. Ampute Futbol Takımı Kaptanı Osman Çakmak ise Polonya’da düzenlenen turnuvada tüm ülkelere Türk gücünü gösterdiklerini ve namağlup olarak Türkiye’ye döndüklerini söyledi. Tören, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği’nin konserini izledi. TSK Engelli Okçu Takımı çalışmaları ile ilgili gaziler ve aileleri bir gösteri gerçekleştirdi. TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde kurulan Türkiye’nin ilk Ampüte Futbol Takımı Karagücü gazi ve aileleri içi özel bir maç yaptı.

    22 GAZİ AİLESİ ANKARA’DA MİSAFİR EDİLDİ

    Genelkurmay Başkanlığı, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla farklı illerden gelen gazileri Ankara’da misafir etti. 18-20 Eylül 2014 tarihlerini kapsayan etkinliğe, tüm gazileri temsilen 22 gazi ve ailesi katıldı. Davetiyeler Genelkurmay Başkanı adına garnizon komutanları tarafından gazilere takdim edildi. Davetiye takdim edilen aileler ise şöyle: "Gazi Geçici Köy Korucusu Cemal Sarıyer-Siirt, Gazi Uzman Çavuş Uysal Arıcan-Balıkesir, Gazi Astsubay Kıdemli Başçavuş Resul Dilek-Yalova, Gazi Polis Memuru Şenel Şahin-Ordu, Gazi Piyade Er Mehmet Konteş-Manisa, Gazi İstihkâm Er Bünyamin Helvacı-Gaziantep, Gazi Jandarma Üsteğmen Mehmet Güler-Aydın, Gazi Tank Başçavuş Murat Caner-Adana, Gazi Piyade Uzman Çavuş Yunus Karaman-Kahramanmaraş, Gazi Jandarma Er Dündar Özkan-Aydın, Gazi Jandarma Er Tufan Durak-İstanbul, Gazi Hava Piyade Kıdemli Başçavuş Faruk Erol-Uşak, Gazi Jandarma Astsubay Üstçavuş Hilmi Özcan-Samsun, Gazi Hava Piyade Uzman Çavuş Hasan Hüseyin Yılmaz-Eskişehir, İstiklal Savaşı Gazisi Mustafa Şekip Birgöl’ün kızı İpek Tülay Altunç-İstanbul, Gazi Topçu Er Mustafa Fidan-Elazığ." 


CİHAN