Genelkurmay mesajı başına iş açtı

Şarkıcı Çelik'e gelen "Genelkurmay ile ilgili bir konu var. Beni arar mısınız?" mesajı, TRT'de görevli kameramanın başına iş açtı.

Genelkurmay mesajı başına iş açtı
20 Ocak 2011 Perşembe 08:48 tarihinde eklendi, 1.005 kez okundu.

 

Şarkıcı Çelik ile TRT kameramanı Abdullah Taha Hazar’ı adliyelik eden süreç, 2008 yılının Haziran ayında başladı.
 
Bu tarihlerde Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı’na bir şikayet dilekçesi sunan Çelik, tanımadığı kişi ya da kişiler tarafından bir süredir rahatsız edildiğini söylemişti.  
 
Cep telefonuna 23 Haziran 2008’de gelen, "Çelik Bey, ben Taha Hazar. Genelkurmay İletişim Dairesi ile ilgili bir konu var, müsait olduğunuzda bir görüşebilir miyiz?" mesajına dilekçesinde yer veren Çelik, daha sonra yaşadıklarını da dilekçesinde şöyle anlattı:
 
"İki kez daha arandım. Dışarıya çıktığında ise otomobilimde bir not buldum. Dışarıda çalışır durumda şüpheli bir otomobil vardı. Koca mahallede diğer otomobiller dururken benim aracımın tercih edilmesi, bende bomba olabileceği şüphesi yarattı. Cahillik yapmak ya da önemsememek yerine şikayette bulunmaya karar verdim."
 
Vatan gazetesinin haberine göre; Çelik’in talebini işleme koyan savcılık, şarkıcıya mesaj atanın gazeteci Bekir Hazar’ın kameraman kardeşi Abdullah Taha Hazar olduğunu tespit etti.
 
Daha sonra ifadesine başvurulan Hazar, şunları söyledi:
 
"ZAFER BAYRAMI İÇİN"
"Önceleri bir magazin programında çalıştığım için Çelik’in cep telefonu numarasını biliyordum. Daha sonra TRT1’de ‘Mehmetçik’ adlı programında kameraman olarak göreve başladım. Genelkurmay İletişim Dairesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili olarak bir tanıtım filmi hazırladıklarını ve sanatçılardan mesaj almamızı söylediler. Ben de şikayetçi Çelik’e o mesajı bu nedenle yolladım. Kendisini arayan diğer iki telefonun sahiplerini de tanımam."
 
Savcılık, "kişilerin huzur ve sükununu bozmak"la suçladığı Hazar’ın, 3 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması yönünde iddianame hazırladı.