Genelkurmay önünde 'Duran adam' eylemi

Genelkurmay Başkanlığı önünde emekli subaylar yaklaşık 10 dakika süren duran adam eylemi yaptılar.

Genelkurmay önünde Duran adam eylemi
15 Temmuz 2013 Pazartesi 12:55 tarihinde eklendi.
Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının araçlarıyla giriş çıkış yaptıkları ana nizamiye girişinde ikişer üçer kişilik gruplarla birleşen 12 eski emekli subay ve yakınları ellerinde Türk Bayrakları ve “Orduyu imha etmek için mutlaka subayları mahvetmek aşağılamak lazımdır. Mustafa Kemal’, ‘Tutsak kahramanlara selam olsun’ yazılı dövizlerle yaklaşık on dakika ‘duran adam’ eylemi yaptılar. 
 
Bu sırada Genelkurmay’dan gelen dış nizamiye görevlisi askerler eylem yapan emekli subaylara burada eylem yapamayacakları şeklinde uyarıda bulundu.

Emekli askerler ise ‘Burası karargah dışı buraya karışamazsınız, sadece polis müdahale edebilir’ şeklinde tepki gösterdi. Daha sonra sivil polisler olay yerine gelerek eylemlerini nizamiye kapısı girişinde değil karşı tarafta sürdürmeleri konusunda eylem yapan emekli subayları uyardı. Emekli subaylar ise kendilerinin yıllarca Genelkurmay karargahında görev yapan emekli subay olduklarını ifade ederek yolun karşısına geçip oradan da dağılacaklarını söyleyerek polisin uyarısına uydular. Emekli subay Ali İhsan Gönüldaş, DHA mikrofonlarına yaptığı açıklamada, "Sözde uydurulan davalarla askeri bitirip halkı birbirine düşürmeyi hedef gösteren bir politika sürdürülüyor" diyerek Genelkurmay yetkililerinin buna ses çıkarmamasını protesto ettiklerini söyledi. Emekli subaylar daha sonra olaysız bir şekilde Genelkurmay’ın önünden ayrıldılar.

DHA