Genelkurmay'dan 29 Ekim mesajı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Cumhuriyetin 89. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve coşkusunu yaşadıklarını belirtti.

Genelkurmaydan 29 Ekim mesajı
28 Ekim 2012 Pazar 16:11 tarihinde eklendi.

 

Özel, yayımladığı mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'da yaktığı bağımsızlık ateşiyle tek yürek olarak başlatılan milli mücadelenin, yüce Türk milletinin büyük fedakarlıkları ve Türk ordusunun destansı kahramanlıkları sayesinde tüm güçlüklere karşın eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlandığını ifade etti. 
     
Kurtuluş Savaşı'nın, Türk milletinin var olma azminin, bağımsızlığa, birlik ve beraberliğe olan inancının, müteakibinde kurulan Cumhuriyetin ise yeniden dirilişin abideleşen simgesi olduğunu kaydeden Özel, mesajında, şu ifadelere yer verdi: 
   
''Türkiye Cumhuriyeti, tarihi zorunlulukların, çağın siyasi ve sosyal gelişmelerinin, Türk toplumunun ulusal özelliklerinin ve kaynaklarının ortaya çıkardığı, Anadolu Türk milli varlığının Misak-ı Milli sınırları içerisinde somutlaştırdığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün halkıyla kazandığı savaş sonrası tüm dünyaya kabul ettirdiği büyük bir eserdir. 
     
'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' esasıyla yola çıkan Türkiye Cumhuriyeti, bu evrensel ilkeyi bayraklaştıran bir devlet olarak Türk tarihinde özel bir yere sahiptir. Kurulduğu günden beri, yüce milletimizin çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmasının itici gücü olan Cumhuriyet, hem her alanda ilerleyişin kaynağı, hem de milli birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesi olmuştur.'' 
     
-''Türk milletine hizmet etmek için çalışmaya devam''- 
     
Özel, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin önünde uzanan aydınlık yolda, her zaman emin adımlarla ilerleyip, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmaya dün olduğu gibi bugün de devam edeceğini vurgulayarak, Türk tarihinin en büyük çağdaşlaşma ve değişim hamlesi Cumhuriyetin gurur verici atılım ve başarılarının, geleceğe büyük bir ümitle bakmayı sağlamakta ve her türlü zorlu engelin aşılmasında güç verdiğini bildirdi. 
     
Özel, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak, ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ''Türkiye Cumhuriyeti yalnız iki şeye güvenir. Biri millet kararı, diğeri en elim ve zor şartlar içinde dünyanın takdirine hakkıyla layık olmak niteliği kazanan ordumuzun kahramanlığı'' sözünde ifade ettiği güvenine layık olmaya ve yüce Türk milletine en güzel şekilde hizmet etmek için vargüçleriyle çalışmaya devam ettiklerine dikkati çekti. 
     
TSK mensuplarının ve ailelerinin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Özel, Cumhuriyeti armağan eden başta ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatan, millet, bayrak ve istiklal uğruna canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet ve minnetle anarak, gazilere, şehitlere ve ailelerine şükranlarını ve saygılarını ifade etti.