Genelkurmay'dan Anıtkabir iddialarına yanıt

Genelkurmay Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle 91 bin 450 kişinin Anıtkabir’i ziyaret etiğini bildirdi.

Genelkurmaydan Anıtkabir iddialarına yanıt
24 Nisan 2012 Salı 15:39 tarihinde eklendi, 1.514 kez okundu.

Genelkurmay Başkanlığı, Anıtkabir ziyaretçi sayısının artık verilmediğine yönelik haberler üzerine internet sitesinden açıklama yaptı.

 
Açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında, Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden Anıtkabir ziyaretçi sayılarının yayımlanmasına ilişkin haber ve yorumlara yer verildiği hatırlatıldı.
 
İnternet sitesinin düzenlenmesinin, Genelkurmay Başkanlığı'nın tasarrufunda olduğu vurgulanan açıklamada, sitenin 12 Ocak'ta yeniden düzenlendiği ifade edildi.
 
Açıklama şöyle:
 
''Bu kapsamda site içeriğinde bazı yenilikler yapılmıştır. Ana sayfamızda; 'Güncel Duyurular', 'Olaylar' ve 'TSK Hakkında' başlıkları ile TSK'nın faaliyetlerinin fotoğraflar ile desteklenerek kamuoyuna duyurulması esas alınmıştır.
 
Bu çerçevede, güncellenen sitemizde, Anıtkabir ziyaretçi sayısı, Anıtkabir sitemizde yıllık olarak verilmeye başlanmıştır. Günlük ziyaretçi sayısı, tarafımızdan kayıt altına alınmaya devam edilmektedir.''
 
Konu ile ilgili yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulanan açıklamada, ''Bugüne kadar açıklama getirmememizin tek nedeni, TSK'nın, hiçbir temel dayanağı olmayan iddialarla, tartışmaların içine çekilmesine fırsat vermemektir. TSK'nın; ATA'sına ve O'nun mirasına bağlılığı tartışılamaz'' ifadeleri yer aldı.
 
23 NİSAN’DA 91 BİN ZİYARETÇİ
Öte yandan, Genelkurmay Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Anıtkabir'i 91 bin 450 kişinin ziyaret ettiğini duyurdu.