Genelkurmay'dan okullara ve sağlık ocağına saldırı açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, güneydoğudaki Şırnak, Hakkari, Diyarbakır illerinde okullara ve sağlık ocağına yapılan saldırılara ilişkin açıklama yaptı.

Genelkurmaydan okullara ve sağlık ocağına saldırı açıklaması
18 Eylül 2014 Perşembe 13:57 tarihinde eklendi.

Açıklamaya göre; kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından, dün (17 Eylül) saat 20.20 sıralarında Şırnak Cizre ilçesi Nur Mahallesi'nde Kürtçe eğitim için açılan sözde okulun mühürlenmesini protesto etmek maksadıyla, Nur Mahallesi'nde bulunan İsmail Ebulis İlkokulu, Menderes Ortaokulu ve Atatürk Anadolu Lisesi'ne molotof kokteyli ile saldırıda bulunuldu. Anılan gruplar, Emniyet Müdürlüğü ekiplerine ses bombası, havai fişek ve molotof kokteyli ile saldırdı. Saldırılar sonucu Atatürk Anadolu Lisesi'nin çatısı ve kantini yandı, Menderes Ortaokulu'nda küçük çaplı hasar meydana geldi, İsmail Ebulis İlkokulu ise kullanılamaz hale geldi.

    Yine dün saat 19.00 sıralarında bölücü terör örgütüne müzahir 30-40 kişilik bir grup tarafından, Hakkari Yüksekova Cezaevi Kavşağı yakınında bulunan Gazi İlkokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu'na molotof kokteyli atılması sonucu yangın çıktı. Olay esnasında Cumhuriyet Ortaokulu'nda küçük çaplı maddi hasar meydana geldi.

    16 Eylül günü saat 17.40’ta da bölücü terör örgütüne müzahir yüzleri maskeli 20-25 kişilik bir grup, Şırnak Silopi Başak Mahallesi'nde bulunan 23 Nisan Ortaokulu önünde toplanarak yolu trafiğe kapattı. Emniyet Müdürlüğü ekiplerine taşlı saldırıda bulundu. Çevrede yapılan araştırmada, okul bahçesinde bulunan bayrak direğinin devrildiği ve bayrağın yerinde olmadığı tespit edildi. Aynı gün kimliği belirsiz kişi ve kişilerce, saat 17.00-23.00 saatleri arasında, Diyarbakır Bağlar Şeyh Şamil Mahallesinde bulunan Fatih İlkokulu'na bir adet el yapımı patlayıcı atıldı.

    Bölücü terör örgütüne müzahir bir grup, Van merkezinde bulunan 7 numaralı Sağlık Ocağı bahçesindeki bayrak direğinde asılı bulunan Türk bayrağını indirerek yaktı. 


CİHAN