Genelkurmay’dan 'soba borusu'na yalanlama

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye’yi ziyaret eden ABD Genelkurmay Başkanı Martin E. Dempsey'in, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e ''Terörle mücadele için bu soba borusu halinden çıkın'' dediği iddiasını yalanladı.

Genelkurmaydan soba borusuna yalanlama
27 Eylül 2012 Perşembe 16:05 tarihinde eklendi.

Genelkurmay Başkanlığı, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin E. Dempsey'in ziyaretiyle ilgili iddialara internet sitesinde yanıt verdi.

 
Açıklamada, ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey'in, geçen hafta gerçekleşen Türkiye ziyaretinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e ''Terörle mücadele için bu soba borusu halinden çıkın'', ''Terörle mücadeleye yönelik emniyet, Genelkurmay, MİT ve Dışişleri arasında koordinasyon eksikliğinden kaynaklı istihbarat hataları var'' şeklinde söylemlerde bulunduğu iddia edildiği belirtildi.
 
Açıklamada, ''Misafir ülke genelkurmay başkanlarının, ziyaretleri sırasında, ev sahibi ülkedeki muhataplarının kendi güvenlik meseleleri ile ilgili eleştirilerde bulunması söz konusu değildir. Bahse konu iddia tamamen gerçek dışıdır'' ifadesine yer verildi.
 
Ayrıca, başbakanlığın genelgesi ile terörle mücadelede istihbarat desteği kapsamında Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, MİT Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve ast birimleri arasında çok yakın, koordineli bir işbirliği tesis edildiği vurgulanan açıklamada, kurumlar arasında düzenli aralıklarla koordinasyon toplantıları yapıldığı, bilgi paylaşımının aksaksız olarak yürütüldüğü kaydedildi.