Genişleyen damara stentli çözüm

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma Hastanesi'nde, şehirde ilk olan bir tedavi yöntemi uygulandı. Bir hasta, genişleyen damarına stent takılarak tedavi edildi.

Genişleyen damara stentli çözüm
11 Ocak 2013 Cuma 11:14 tarihinde eklendi.

 

Abdominal aort anevrizması (karın bölgesinde aort damarında genişleme) teşhisi koyulan Mehmet Özcan'ın damarının genişlemiş kısmı, stent takılarak tedavi edildi.

Yaklaşık 2 saat süren işlem, Radyoloji Ana Bilim Dalı’ndan Yrd. Doç. Dr. Gürhan Adam, Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı’ndan Doç. Dr. Mustafa Saçar ve Yrd. Doç. Tolga Kurt, Anestezi Ana Bilim Dalı’ndan Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Toman’ın ortak çalışmasıyla yapıldı.

Uzmanlar, karın bölgesindeki damar genişlemesi için açık yöntemle cerrahi işlem uygulanmasına rağmen bazı özel durumlarda stentle tedavinin tercih edildiğini belirtti. Yrd. Doç. Dr. Adam, kısa sürede normal yaşantısına dönen Özcan’ın, ek hastalıkları ve daha önceden karın bölgesinden geçirdiği iki ameliyat sebebiyle bu yöntemi tercih ettiklerini anlattı. Doç. Dr. Saçar da, “Bu müdahaleyle birlikte ÇOMÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi kliniğindeki açık ve kapalı ameliyatlara bir yenisi daha eklendi." dedi.

CİHAN