Genital Estetik ile Kusurlardan Kurtulmak Artık Kolay

Genital estetik; son dönemlerde oldukça fazla ilgi gören bir operasyon haline gelmiş durumda. Bu işlem; kişilerin vajinal bölgesinde bulunan şekil bozuklukları ya da herhangi bir kaza sonucunda yaşanan değişimler için uygulanabilir.

Genital Estetik ile Kusurlardan Kurtulmak Artık Kolay
29 Haziran 2018 Cuma 19:42 tarihinde eklendi, 2.033 kez okundu.

Genital estetik; son dönemlerde oldukça fazla ilgi gören bir operasyon haline gelmiş durumda. Bu işlem; kişilerin vajinal bölgesinde bulunan şekil bozuklukları ya da herhangi bir kaza sonucunda yaşanan değişimler için uygulanabilir. Bu işlem içinşekil bozukluğu şartı aranmamaktadır. Bu durumun yanı sıra kişinin genital bölgesinin şeklinden mutlu olmaması da yeterlidir. Bölgeye yapılan müdahale sadece estetik kaygılar taşımaz. Genital bölgede bulunan fazlalık ve farklı yapı durumlarında kişinin çeşitli hastalıklara müsait hale gelmesi söz konusudur. Özellikle vajinal bölgesinde beklenenden fazla deri bulunan kişilerin, bakteri üretiminin de fazla olduğu görülmektedir.
 

Vajinal estetikkadınlar için tabu olsa da asılında sağlık açısından ve kaliteli bir cinsel yaşam açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Birçok kadın cinsel bölgesinin estetik olmadığını düşünür, yaş ilerledikçe burada yaşanan renk değişimleri ve bozulmalar sonucunda da giderek cinsel ilişkiden uzaklaşırlar. Birçok kadının bu durumları doktorlarla dahi zor konuştuğu gözlemlenmiştir ancak bu son derece normal bir durumdur ve müdahaleler sonucunda kişinin sağlık ve sosyal yaşamında kalitenin yükseltilmesi mümkündür.
 

Genital estetik neden yapılır?
 

Kişilerin bu operasyona ihtiyaç duyması için sadece kendisinin beğenmiyor olması da yeterlidir ancak bazı durumlar vardır ki kesinlikle kişilerin bu operasyondan yararlanması gerekmektedir;
 

  • Vajinal genişlik sonucunda
  • Vajinal bölgedeki dudakların büyük olması ve bu durumun getirisi olarak yaşanan sarkık görünüm sonucunda mutlaka müdahale gerekmektedir.
     

Vajina estetiği kişileri normal bir estetik türüne göre korkutsa da aslında yüz gerdirme, göğüs dikleştirme operasyonları kadar olası ve normaldir. Bu tür operasyonlar kadınların kendilerini daha feminen ve özgüvenli hissetmesini sağlarken aynı zamanda sağlıkları açısından da yararlıdır demek mümkün.
 

Hangi durumlarda yapılır?
 

Genital estetik ihtiyacı genel olarak;
 

  • Doğumdan sonraki dönemde vajinada yaşanan esneme sonucunda,
  • Doğuştan yaşanan şekil bozuklukları nedeniyle,
  • Geniş yüzey sorunu nedeniyle,
  • Doğum sırasında yaşanan zorunluluk nedeniyle yapılan kesme işlemi sonucunda,
  • Rahim sarkması gibi durumlarda gereklilik göstermektedir.
     

Kimlere yapılabilir?
 

Genital estetik yaptırmak için genel estetik kuralları geçerlidir. 18yaşını tamamlamış her kadının vajinal estetik olması mümkündür. Kadınların bu konularda yaşadığı bir takım çekinceler da bulunmaktadır. Bir kadın bakire iken bu tür ameliyatlardan çekinmektedir fakat kızlık zarı 2 3 cm kadar yüzerin iç kısmında olduğu için bu müdahalelerde zarar görmez. Kızlık zarı genital estetik sırasında müdahale edilmesi gereken ya da dokunulan bir bölüm olmadığı için bakire kadınların da estetik imkanlardan yararlanması mümkündür. Bu operasyonun ardından hamile kalmanız ile ilgili bir sorun yaşamanız da söz konusu değildir.
 

Vajinada yaşanan bozukluklar doğuştan ya da sonradan olabilir. Doğuştan olan bozukluklar zaten tespit edilebilir ancak sonradan yaşanan bozukluklar için mutlaka doktora gitmeniz gereklidir. Vajinada yaşanan şekil bozuklukları bazen bir tümörün işareti de olabileceği için değişimlerin kontrol altına alınması önemlidir.
 

Her cerrahi müdahalede olduğu gibi bu müdahalelerin de bilir kişiler tarafından yapılması gereklidir. Doktorunuzu araştırmadan, önceden yaptığı ameliyatlardan referanslar almadan hiçbir şekilde bir yer ile anlaşmanız tavsiye edilmemektedir. Bu işlem sonucunda ciddi enfeksiyonların kapılması mümkündür. Tam donanımlı bir ekibin işleminizi gerçekleştirmesi sonucu muhteşem bir hale getirebilecek iken maddi kaygılar ile 3. 4. Sınıf bir uygulama almanız risklerin oluşmasına ve %50 başarısızlık oranının yaşanmasına neden olabilmektedir. Doktorunuzun ameliyat öncesinde ve sonrasında sizin yapmanız gerekenleri söylemesi, sizi takip etmesi operasyonun kalitesinin artmasına da neden olur.
 

Ankara labioplasti ameliyatı yapan doktorlar için bağlantıyı inceleyebilirsiniz.