"Gensoru iddiaları hukuk dışıdır''

CHP'nin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmedi.

Gensoru iddiaları hukuk dışıdır
30 Kasım 2012 Cuma 18:26 tarihinde eklendi.

 

Görüşmeler sırasında söz alan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Bakan Taner Yıldız'ın, gensoru önergesine bazı CHP'lilerin gerekçesini doğru bulmadığı için imza atmadıkları iddiasının gerçeği yansıtmadığını ifade etti.
 
Akif Hamzaçebi, ''Sayın Bakan eğer böyle bir tespitte bulunmuşsa o ismi açıklamaya davet ediyorum. Böyle üstü kapalı konuşup, çamur atıp yerine oturmak yok. Bakanlar Kurulu üyelerinin önemli bir kısmı burada yok. Bunu, burada olmayan bakanların sizin hakkınızdaki bu iddiayı doğru bulduğu, sizi aklamak içine sinmediği için Genel Kurul Salonu'nda bulunmuyorlar şeklinde yorumlayabiliriz'' dedi.
 
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Genel Kurul'a katılamayan bakanların önemli bir bölümünün oy kullanmak üzere vekalet gönderdiklerini bildirdi.
 
Nurettin Canikli, ''Gensoruyla ortaya konulan iddialar hukuk dışıdır, dayanaksızdır'' diye konuştu.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, ''Bu şirket şu anda da yasaklı değil. Burada yanlış bilgilere vereceğinize gidin Cumhuriyet Başsavcılığına bu firmanın yasaklı olduğuna dair itirazınızı yapın'' dedi.
 
Yapılan oylamada, CHP'nin, Bakan Yıldız hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması kabul edilmedi.
 
TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, 4 Aralık Salı günü saat 15.00'de toplanmak üzere birleşimi kapattı.