"Gerekçeli kararı görelim"

Ağrı'ya incelemelerde bulunmak üzere giden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ergenekon davasıyla ilgili gerekçeli kararı görmek gerektiğini bildirdi.

Gerekçeli kararı görelim
06 Ağustos 2013 Salı 20:28 tarihinde eklendi.
Bakan Yılmaz, "Milletin adalet terazisini sarsmamak lazım. Millet vicdanı asla yanılmaz. Geçmişteki görülmüş olan davalara bakın ne karar verilirse verilsin, millet neye inanmışsa o karar doğrudur" dedi.
 
Vali Mehmet Tekinarslan, Belediye Başkanı Hasan Arslan'ı makamlarında ziyaret eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kentin sorunları ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Belediye Başkanı Arslan'ın kilim hediye ettiği Bakan Yılmaz, gazetecilerin Ergenekon davasıyla ilgili verilen cezaları nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine 'küfür ile belki ama zulüm ile abad olmaz devlet' sözünü anımsattı.

Zulmün karşıtı olarak adaleti gösteren Bakan Yılmaz, mahkeme kararının yayınlayacağı gerekçeli kararı görmek gerektiğini bildirdi. Milletin adalet terazisini sarsmamak gerektiğine işaret eden Bakan Yılmaz, milletin adalet temelinin sarsılması halinde devletin de temelinin sarsılacağını belirtti.

Toplum vicdanının yanılmayacağını vurgulayan Bakan Yılmaz, şunları söyledi: "Gerekçeli kararı görmeden konuşanlar afaki konuşmuş olur. O konuşmanın dayanağı yoktur. Bizim adalete güvenmemiz lazım. Devletin temelinde adalet vardır. Bunu sarsmamak lazım. Bunu sarsmamak için de gerekçeli kararı bekleyip ondan sonra beyanda bulunmak lazım.

Tarihte çok dava olmuştur. Kiminin 'ak' dediğine, kimisi 'kara' demiştir. Menderes'in yargılanması, İskilipli Atıf Hoca'nın yargılanması, Deniz Gezmiş'in yargılanması. Adalet terazisi şaşmaz. Bunlara bakın toplumun yanılmadığını görürsünüz. Gerekçeli karardan sonra bu kararın bir de temyiz mahkemesi var. Temyiz aşamasını geçtikten sonra da milletin adalet terazisinin sarsılıp sarsılmadığına, toplum vicdanı karar verecektir."
 
Milli Savunma Bakanı Yılmaz, kent içinde bulunan askeri birliklerin kent dışına nakledilmesi için Genelkurmay Başkanlığının ülkenin savunma gereklerini de dikkate alarak master planı yaptığını belirtti. Bakan Yılmaz, bir gazetecinin 'Eskiden babalar Mehmetçiğe mektubun içerisinde para gönderirdi. Mektubu aldıklarında parayı da aldıklarını düşünürlerdi.

Şimdi de öylemi' sorusuna denemek gerektiğini söyledi. Milli gelirin üç kat arttığını, kişi başına düşen milli gelirinin 15 bin dolara çıktığını kaydeden Bakan Yılmaz, "Manevi kalkınmayı yaptık diyemeyiz. Kişi hep yukarı bakıyor. En büyük zenginlik maneviyattır. Manevi kalkınma ayrıştırıcı bir unsur değildir, Hristiyan kendi manevi kalkınmasını, Müslüman da kendi manevi kalkınmasını yapar" diye konuştu.

DHA