"Gerekirse ligden çekiliriz"

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Uslu, Spor Toto Süper Lig'den gerekirse çekilebileceklerini söyledi.

28 Şubat 2014 Cuma 18:02 tarihinde eklendi.


Fenerbahçe Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Uslu, TFF ve kurullarına ağır eleştiriler getirerek, "Neyin neden nasıl yapıldığını çok iyi biliyoruz. Bu yapılanları herkes biliyor. Üniversitelere talabe gelmesin istiyorlar, futbol sahalarına seyirci gelmesin başımız ağrımasın istiyorlar. Federasyona gittiğimiz zaman bunların hepsini izah ettik. Onlara yanlış yapıyor musunuz dedik." diyerek, şöyle devam etti:

"Fenerbahçe şu anda Türkiye'nin en önemli sivil toplum örgütüyüz. 30 Mart'ta seçim var diye fazla konuşmak istemiyorum. Fenerbahçe Kongre üyeleri kan ağlıyor. Dün akşam yapılan açıklamada bize yetki verilmiş. Elimizden gelediği kadar kulübü yönetmeye çalışıyoruz, bir taraftan da yönettirilmek istemiyoruz. Şampiyon olduğumuz zaman onur mücadelesi yapıyoruz.

UEFA'ya gitmememiz için hala engellemeye çalışıyorlar. İki sene ceza verildi, üç sene ceza aldık. Sportif başarıdan vazgeçtim biz zaten tüzük için genel kurul hazırlığı içindeyiz. Ligden çekilme de dahil her türlü kararı alırız. Genel kurul yetkiyi verirse herşeyi yaparız. 30 Mart'ta seçim var diye konuşmuyorum. Seçimden sonra herşeyi yaparız. Hatta yakında fırınlara haber verecekler Fenerbahçe'ye ekmek vermeyin diyecekler. Takımımız kötü oynuyorsa bu bizim sorunumuzdur."

Fenerbahçe'nin kulüp olarak naklen yayın havuzundan çıkma fikrinin de görüşüldüğünü ifade eden Uslu, "Biliyorsunuz naklen yayın havuzundan Federasyon pay alıyor. Birçok ülkede bu yüzde 2-3 iken bizde yüzde 10 civarında. Bu da yaklaşık 25 trilyon yapıyor. Haksız yere bizden para almış oluyor. Eğer olmazsa yayın havuzundan da çıkarız. Bu kadar vergiler ödüyorsak kimse kusura bakmasın. 3 Temmuz'dan sonra bir kulüple bu kadar oynanmaz ki. Artık yeter diyorum. Son uyarı olarak söylüyorum. Bundan sonra böyle konuşmayız." ifadelerini kullandı.

Şampiyon olmak için onur mücadelesi verdiklerini belirten Mahmut Uslu, "Bizim ödediğimiz vergiler 3 Anadolu kulübünün bütçesini kapsar. Bizim verdiğimiz paralar seyirciden geliyor. Ligden çekilme de dahil her türlü kararı alırız. Gerekirse Genel Kurul’da bir madde koyarız, ligden çekilme kararı bile alırız. Artık bizimle oynamayı bırakın 3 yıl oldu, bir kulüple bu kadar uğraşılmaz. Bizim taraftar ile aramıza giremeyeceklerini anlamışlardır sanırım." ifadelerini kullandı.

Lig yarışmasında oyun kurallarının olduğunu hatırlatan Mosturoğlu, "Lig başladıktan sonra kurallarda ve uygulamalarda değişiklik olmaz. Hangi eylemin neyle cezalandırılacağı talimatlarla düzenlenmiştir. Federasyonun sadece kulüp bazında verdiği kararlar takip ediliyor. Kırmızı kartın cezası otomatik olarak minimum 1 maç ceza alır.

Verilen kararların uyumsuzluğu lig yarışına müdahele niteliğindedir. Lig devam ederken kurallar değişirse bazı takımların lehine olur. Dün, PFDK ile Tahkim Kurulu'nun verdiği çok önemli görülmeyen iki karar, lig yarışında etkili olur. PFDK şu an ikiye bölünmüş durumda, belli fraksiyonlar var. Bunların isim isim kim olduğu biliniyor. Disiplin Kurulu'nun takımdan takıma değişen kararları var." dedi.


CİHAN