"Geri adım atmadık"

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (ERDEMİR) imzalanan toplu sözleşmeyi kastederek, "Üyelerimize sözleşme görüşmeleri başlarken söz verdiğimiz gibi kazanılmış haklarımızdan bir adım geri atmadık" dedi.

Geri adım atmadık
21 Ağustos 2013 Çarşamba 23:56 tarihinde eklendi.
 
Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Ereğli ilçesinde Büyük Anadolu Oteli'nde Erdemir'de 4 bin 800 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşmenin anlaşmayla sonuçlanması dolayısıyla düzenlenen toplantıya katıldı. Mutlu olduklarını söyleyen Kavlak, "Başarıda en büyük pay Erdemir'de çalışan metal işçilerine yani üyelerimize aittir.

Erdemir emekçileri çok çalıştığı, çok ürettiği için bugün Erdemir, dünyada en fazla çelik üreten kuruluşların arasındadır. Aynı zamanda dünyada en iyi çeliği üreten kuruluşlar arasında da yer almaktadır. Erdemir, nasıl Türkiye'nin bir numarasıysa, Erdemir çalışanları da bir numaradır. Daha çok ürettiği için, daha verimli çalıştığı için, daha çok kazandırdığı için bir numaradır. Erdemir işçisinin örgütlü olduğu Türk Metal de Türkiye'nin bir numarasıdır. Türk Metal, üye sayısı açısından Türkiye'nin bir numarasıdır" dedi.
 
Çelik-İş Sendikası'nı eleştiren Kavlak, şunları söyledi: "Benzer bir süreci diğer fotokopici sendika ile yaşadık. Biz burada Ereğli'de sözleşme imzaladık, onlar İskenderun'da fotokopiyi imzaladılar. Halbuki, onlar prosedür olarak bu kez bizim önümüze düşmüşlerdi. Öyle işçinin hakkını almak için değil, emeğin, alın terinin karşılığını almak için değil. Onlar, spor kulübüne kesilen parayı geri alabilmek için greve çıktılar. Ama bunu üyelerinden sakladılar. 'İşverenle anlaşamadık' diye 'numara yaparız, yuttururuz' dediler, ama bizim işçimiz artık bunları yemiyor. Kıskançlık edeceğinize, adam gibi sendikacılık yapın. Adam gibi sözleşme yapın."
 
Programın sonunda Ereğli Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, Pevrul Kavlak'a plaket takdim etti.

DHA