Gerrard emekliye ayrıldı

İngiltere Premier Ligi takımlarından Liverpool'un kaptanı Steven Gerrard, 114 kez formasını giydiği İngiltere Milli Takımı'nı bıraktığını açıkladı.

Gerrard emekliye ayrıldı
21 Temmuz 2014 Pazartesi 18:48 tarihinde eklendi.
34 yaşındaki Gerrard 114 defa giydiği milli foma ile 21 gol attı. 14 yıllık milli takım kariyerine noktayı koyan Gerrard yaptığı açıklamada "Temsil ettiğim, her dakikasından keyif aldığım ülkemin formasını bir daha giymeyeceğimi bilmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Üst düzey futbol oynamayı sürdürdüğüm ve kulübüm Liverpool'a her şeyimi verdiğimden emin olmak için verdiğim bu kararın doğruluğuna inanıyorum. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olmamızın da kararımda önemli etkisi oldu" ifadesini kullandı. İngiltere Milli Takımı formasını, son olarak takımın gruplarda veda ettiği 2014 FIFA Dünya Kupası'nda giyen Gerrard, ailesi, arkadaşları, başta mevcut teknik direktör Roy Hodgson olmak üzere milli takımda çalıştığı teknik direktörler ve İngiliz halkına destekleri için teşekkür etti. 
 
İlk kez 2000 yılında seçildiği milli takıma 38 defa kaptanlık eden futbolcu, 125 kez milli formayı giyen Peter Shilton ve 115 kez milli David Beckham'dan sonra milli takıma en fazla çağrılan 3'üncü İngiliz futbolcu unvanını taşıyor. Gerrard'ı, 108 kez ile Bobby Moore, 107 ile Ashley Cole, 106 kez ile Bobby Charlton ve Frank Lampard ile 105 kez milli formayı giyen Billy Wright takip ediyor.