Gesi Fatih sosyal ve spor tesisleri açıldı

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından Gesi Fatih Mahallesi'nde yaptırılan sosyal tesisin açılış töreni gerçekleştirildi

Gesi Fatih sosyal ve spor tesisleri açıldı
22 Şubat 2014 Cumartesi 12:11 tarihinde eklendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memmet Özhaseki, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Timur Barlas, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ile çok sayıda mahalleli törene iştirak etti. Başkan Memduh Büyükkılıç, Gesi Fatih Mahallesi'nin, Gesi bölgesi için istisnai bir yer olduğunu, çünkü bu mahallenin şehrin doğu bölgesine kurulan ilk mahalleler arasında yer aldığını ve birçok hizmetten mahrum kaldığını ancak Melikgazi ilçesine bağlanması ile farklılığı yaşadığını söyledi. Büyükkılıç, “Melikgazi Belediyesi olarak hep aynı şeyi yapıyoruz. Mahalle istiyor, biz de gerçekleştiriyoruz. Gesi Fatih Mahalle halkı istedi, biz de kısa bir süre içerisinde inşaat başlayıp tamamladık. Bugün hizmete sunuyoruz. Gesi Fatih Mahalle halkı yapılan hizmetler ile Melikgazili olmanın farklılığını her zaman yaşamaktadırlar. Asfaltsız yolu yoktur. Park ve yeşil alan çalışmaları ile sosyal bir çevre oluşturulmuştur. Şimdi de bayanlara yönelik kurslarımız için bu tesisi hizmete açıyoruz. Mahalleliler bizden artık yol, park ve kaldırım değil, sosyal tesis, spor tesisi, yüzme havuzu, kapalı semt pazar yerleri istemektedirler. Yani Melikgazi de hizmet kalitesi çok yükselmiştir. Bu gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sayesinde olmuştur.” dedi.

Bu tesisin bin metrekare kapalı alanı mevcut olduğunu söyleyen Büyükkılıç, “İçerisinde aerobik salonu, sporcu soyunma ve duş odaları, 3 ayrı meslek edindirme sınıfı, internet salonu, idare odaları bulunmaktadır. Ayrıca zemin katta fırın ve fırına ait depo bulunmaktadır. Tesis içerisinde bir lojman tesisi bulunmaktadır. Bu tesisimiz ile bölgenin sosyal ve kültür yaşamına renk katılacak ve büyük bir eksiklik giderilmiş olacaktır Sosyal tesis bölge halkına hayırlı olsun.” diye konuştu.

Melikgazi Belediyesi'nin ilçenin her yerinde ve her köşesinde olduğunu, yatırım ve hizmet haritasına bakıldığında bunun görülebileceğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, şehrin geleceğe hazırlanması için yapılması gereken projelerin tek tek hayata geçirildiğini ve birçok Anadolu şehri küçülürken Kayseri’nin; büyümeye, gelişmeye, adından her alanda söz ettirmeye devam ettirdiğini kaydetti. Konuşmaların ardından protokol tarafından hep birlikte tesisin açılışı gerçekleştirildi.


CİHAN