Gezi davasında ikinci grup hakim karşısında

Geçen yıl Taksim Gezi Parkı’nda başlayan olayların ardından Bursa’daki eylemlere katıldıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 29 kişi daha hakim karşısına çaktı

Gezi davasında ikinci grup hakim karşısında
17 Eylül 2014 Çarşamba 12:06 tarihinde eklendi.

Geçen yıl Taksim Gezi Parkı’nda başlayan olayların ardından Bursa’daki eylemlere katıldıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 29 kişi daha hakim karşısına çaktı. Soruşturma kapsamında 30 kişi de 10 Eylül’de ilk duruşmaya katılmıştı.

2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefetten yargılanan 29 kişi, duruşma öncesinde basın açıklaması yaptı. Adliye önünde grup adına konuşan eski Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali Uluşahin, Gezi davalarının sürdüğünü belirterek, “Davalarınızdan, baskılarınızdan korkmuyoruz. Mücadeleye devam.” dedi.

Açılan davalara tepki gösteren Ali Uluşahin, şunları söyledi: “Gezi direnişi sonrasında AKP iktidarının başvurduğu baskı ve zulüm, bu kez de ülkemizin dört bir köşesinde açılan davalarla sürüyor. Bu hukuk garabeti davalarda Gezi direnişi yargılanmaya çalışılıyor. Bursa’da 10 Eylül’de ilk Gezi davasının ardından bugün ikinci bir Gezi davası görülecek.”

Tüm Türkiye’de Gezi direnişi yaşandığını anlatan Uluşahin, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da Gezi direnişi ile sokaklara çıkarak doğasına, yaşamına sahip çıkan özgürlük ve adalet talep eden ve başta Taksim olmak üzere ülkenin pek çok ilinde gerçekleştirilen polis şiddetine karşı isyan eden binlerce insanın davasıdır Gezi davası. Bugün burada yargılananlar bizler değiliz. Bugün burada yargılanan her gün sermayenin talanına açılan doğasını koruyan köylülerin mücadelesidir. ‘Nilüfer çayı temiz aksın’ diyenlerin, ‘Başköy, temiz su istiyor’ diyenlerin, ‘Kozağacı ve DOSAB’da termik santral istemiyoruz diyenlerin, ‘İnegöl’de HES istemiyoruz’ diyenlerin, ‘Kestel’in havası temiz olsun’ diyenlerin mücadelesidir. Bugün burada yargılanan kentlerin kentsel dönüşüm adı altında talan edilmesine karşı kentine sahip çıkanların mücadelesidir. 31 Mayıs 2013 tarihinde Taksim Gezi Parkı’nda yaşam alanlarını savunan onurlu insanlara karşı uygulanan polis şiddetini protesto edenlerin mücadelesidir.” diye konuştu.

Gezi direnişinin tüm mücadelelerin toplamı olduğunu anlatan Uluşahin, “Bu baskı, bu talan sürdükçe bu mücadele de sürecektir. Ve artık egemenler için hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır.” dedi.

Siyasi parti temsilcileri, meslek odaları temsilcileri ve davalı olanların yakınlarının da destek verdiği basın açıklaması, “Haziran isyanı yargılanamaz”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” şeklinde atılan sloganların ardından tamamlandı. Grup, daha sonra davayı takip etmek için adliyeye girdi.


CİHAN