"Gezi eylemlerinde orantısız güç kullanıldı"

Gezi Parkı olaylarındaki polis müdahalesini inceleyen İçişleri Bakanlığı müfettişleri, bir çok kez orantısız güç kullanıldığını tespit etti.

Gezi eylemlerinde orantısız güç kullanıldı
02 Eylül 2013 Pazartesi 09:08 tarihinde eklendi.
Gezi eylemlerinde yaşanan çatışmalarda polisin göstericilere müdahalesini inceleyen mülkiye müfettişleri, polisin orantısız güç kullandığı kararına vardı.
 
Olayların başladığı Mayıs sonundan itibaren İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya’da yaşanan gösterilerin görüntülerini izleyen müfettişler, orantısız güç kullanılan olayları tek tek belirledi.
 
Milliyet gazetesinin haberine göre, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in onayıyla İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'ya giden müfettişler, çalışmalarının bir bölümünü tamamladı.
 
Olaylarla ilgili kayıtları detaylı şekilde inceleyen müfettişler, orantısız güç kullanan polislerle ilgili bakanlıktan ön inceleme izni istedi.
 
İçişleri Bakanı Güler,  bu talebe olumlu yanıt verdi. Orantısız güç kullandığı kanaatine varılan polislerin ifadeleri "şüpheli" sıfatıyla alınacak. Polisler hakkında idari disiplin soruşturması da başlatılacak.
 
Müfettişlerin incelediği ve orantısız güç kullanıldığı kararına vardıkları olayların arasında, Gezi Parkı’nda polisin suratına biber gazı sıktığı ‘kırmızılı kadın’ da var.