'Gezi' iddianamesi tamam

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı gezi parkı olaylarına ilişkin iddianamesini tamamladı. 7 si yabancı uyruklu 255 kişi şüpheli yer alıyor.

Gezi iddianamesi tamam
10 Aralık 2013 Salı 10:19 tarihinde eklendi.

Gezi parkı olayları nedeniyle İstanbul’da şu ana kadar 40 ayrı iddianame ile 308 kişi hakkında dava açıldığı belirtildi. 36 soruşturmanın ise devam ettiği kaydedildi. Son olarak 6 Aralık’ta, aralarında Bezmi Alem Valide Sultan Camii’ne girenlerin de yer aldığı 255 şüpheli hakkında iddianame hazırlandığı ifade edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama ile Gezi olaylarıyla ilgili bir iddianame daha hazırlandığını duyurdu. 255 şüphelinin yer aldığı iddinamede bu kişilerin toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet, görevi yaptırmamak için direnme, kamu görevlilerine görevinden dolayı hakaret, kamu görevini usülsüz üstlenme, kamu malına zarar verme, ibadethaneyi kirletme suretiyle zarar verme ve suçluyu kayırma gibi suçlardan cezalandırılmasının istendiği belirtildi.

İddianamenin İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildiği kaydedildi. 10 kişi hakkında ise yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildiği ifade edildi.

Açıklamada 249 kişinin şikayeti üzerine benzer suçlamalardan sayıları ve kimlikleri tam olarak bilinmeyen kişiler hakkında soruşturmaya devam edildiği belirtildi.

Başsavcılık, Gezi olaylarıyla ilgili İstanbul’da bugüne kadar 40 iddianame ile 308 kişi hakkında dava açıldığını söyledi. 36 ayrı soruşturmanın da halen devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, TMK kapsamında da 6 ayrı soruşturmanın sürdüğü, bu soruşturmaların kısmen daha önce başladığı ve Gezi Parkı olayları ile beraber başka yer ve zamanlardaki fiilleri de kapsadığı ifade edildi.


CİHAN