Gezi olaylarında ölenler için 5 fidanı dikildi

Eskişehir'de bir parka Gezi Parkı protestoları sırasında yaşamlarını yitiren 5 kişinin anısına birer çınar fidanı dikildi.

Gezi olaylarında ölenler için 5 fidanı dikildi
02 Ağustos 2013 Cuma 23:03 tarihinde eklendi.
Fidan dikilmesi nedeniyle düzenlenen forma Eskişehir'de ölen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın avukat ağabeyi Gürkan Korkmaz da katıldı.
 
Büyükdere Mahallesi Ali Çetinkaya Caddesi'ndeki Hacı Bektaşi Veli Parkı'nda akşam saatlerinde toplanan grup, kamyonla getirilen 5 çınar ağacı için ilk olarak kazma küreklerle fidan çukuru kazdı. Fidanları kazılan yerlere diken grup fidanların önüne Gezi Parkı protestoları sırasında yaşamlarını yitiren Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert, Medeni Yıldım, Mehmet Ayvalıtaş'ın isimlerinin yazılı olduğu mermerleri koydu.

Fidanların dikildiği yere ayrıca üzerinde 'Kalbiniz acı çekenlerin çığlıklarına sığarsa, Güneş girmez kendinizi kapattınız karanlık zindanınıza, gezi eylemlerine yitirdiğimiz arkadaşlarımızı kalbimizde yaşatacağız. Cesaretimiz ve yüreğimizle acı çekenlerin ve ezilenlerin yanında olmaya devam edeceği. Unutmayacağız Unutursak kalbimiz kurusun' yazının olduğu mermer tabakayı yerleştirdiler.
 
Fidan dikimi ve isimlerin konulmasının ardından parkta form düzenlendi. Forma katılan ölen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın Hatay'dan gelen avukat ağabeyi Gürkan Korkmaz konuşma yaptı. Korkmaz, etkinliği düzenleyen ve kardeşinin de aralarında bulunduğu yaşamını yitiren 5 kişi adına fidan dikimini gerçekleştirenlere teşekkür etti.

DHA