"Gezi olaylarında ölenlerin anıtını dikeceğim"

CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıgül, seçilmesi durumunda Taksim’e Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden 7 kişinin anıtını yapacağını söyledi.

Gezi olaylarında ölenlerin anıtını dikeceğim
15 Şubat 2014 Cumartesi 17:22 tarihinde eklendi.

Sarıgül, Kadir Topbaş’ın İstanbul Boğazı’na teleferik projesini ise beğenmedi.

Mustafa Sarıgül Beşiktaş’ta 30 Mart Yerel Seçimler öncesi bir miting gerçekleştirdi. Parti otobüsünün üzerinden halka seslenen Sarıgül, Ergenekon davasında tutuklu bulunan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ hakkında değerlendirmede bulundu.

Sarıgül, “10 yıl görev yaptı. Bir şey bulamadılar. 10 yılın sonunda Türkiye Cumhuriyeti’nin Genelkurmay Başkanı tutuklandı. Kutularından 4, 5 milyon dolar çıkan genel müdür serbestken, Genelkurmay Başkanı tutuklu.” dedi.

‘BOĞAZ’A TELEFERİK YAPMANIN ANLAMI YOK’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın son 40 günde baya sıkıştığını dile getiren Sarıgül, ”Sıkıştığını her gittiği yerde vaat yağmurlarına başladığından anlıyorum. Boğaz’a teleferik yapacakmış. Bu teleferiği bilim insanlarına ve çevrecilere sordun mu? ‘Ben yaptım, oldu’ mantığıyla bir kez daha karşı karşıyayız. Sayın Topbaş’a soruyorum.

Ulaşım planınızda teleferik var mı? Yok. Teleferik ulaşım sorununu çözer mi? Hayır. Teleferik ancak turistlik amaçlı olabilir. Teleferik ulaşım sorunun çözmez. Teleferik turistik tesislerde olabilir. Örneğin Uludağ ve Maçka ile Hilton arasında var. Yolcu kapasitesi sınırlıdır. İşletme maliyetleri yüksektir. Mecidiyeköy zaten sıkışık bir bölge. Daha fazla yolcuyu Mecidiyeköy’e yığmanın anlamı yok. Yönetime geldiğimizde ayağı yere basmayan projeyi bir kez daha değerlendireceğiz.” diye konuştu.

Bir buçuk yıl önce anketler sonucu otobüslerin renginin sarı olduğuna dikkat çeken Sarıgül, “Otobüs rengi ile birlikte şoför arkadaşlarımızın kravat rengi de sarı olmuştu. 15 gün önce sarı kravat ve yelekleri toplattılar. Onlara siyah kravat verdiler. Bir buçuk yıldır sarı olan kravatları acaba Sarıgül korkusuyla niye toplattınız? Oldu olacak otobüsleri de siyaha boyayın.” ifadelerini kullandı.

“Bir gecede yüzlerce polisi tayin edenlere de yazıklar olsun.” diyen Sarıgül, Gezi olaylarında hayatını kaybeden 7 kişiye Allah’tan rahmet diledi. ‘Büyükşehir Belediyesi o dozerleri Taksim’e götürmeseydi, 7 evladımız aramızda yaşıyordu.” diyen Sarıgül, “30 Mart akşamından sonra yapacağımız ilk işlerden bir tanesi hocalarla birlikte Taksim’e gideceğiz ve 7 demokrasi şehidinin anıtını yapacağız.” şeklinde konuştu.


CİHAN