Gezi olaylarında şehit düşen komiserin adının verildiği okulda karne heyecanı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Gezi eylemleri sırasında şehit düşen Komiser Mustafa Sarı'nın adının verildiği Sarıçam TOKİ Suluca Mahallesi’ndeki ilkokulunda karne dağıttı.

Gezi olaylarında şehit düşen komiserin adının verildiği okulda karne heyecanı
24 Ocak 2014 Cuma 14:43 tarihinde eklendi.

Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, şehit polisin arkadaşları ile alilerin katıldığı programda yarıyıl tatiline giren öğrencilere karnelerini veren Coş, çocuklara çikolata ve kitap hediye etti. Karne heyecanını yaşayan öğrencilere ne olmak istediklerini soran Coş, onlarla fotoğraf çektirip, sevinçlerine ortak oldu. Karne dağıtımı sırasında Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nde çalışan bayan polisler Şehit Komiser Mustafa Sarı’nın fotoğrafını ellerinden bırakmadı. Vali Coş, 2013–2014 eğitim–öğretim yılının birinci dönemi sonunda Adana’da 468 bin 500 öğrencinin karnelerini aldığını ifade etti.

Öğrenci, öğretmen ve velilere eğitim konusunda gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür eden Coş, öğrencilere başarılar diledi. Karnelerinde yeterli başarıyı gösteremeyen öğrencilerin de olabileceğini hatırlatan Coş, velilerin bu konuda tahammülü olmalarını ve öğrencileri anlayışla karşılamalarını istedi. Coş, “Veliler öğretmen ve okul yönetimiyle işbirliği yaparak, öğrencilerin başarısızlığını gidermek hususunda çözüm getirmelerini temenni ve tavsiye ediyorum. Geleceğimizin teminatı olan, birbirinden kıymetli olan bu çocuklarımızı da muhabbetle selamlıyoruz.” dedi.

Programın gerçekleştiği okulun ayrı bir öneminin olduğunu dile getiren Coş, Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yaparken şehit düşen Mustafa Sarı’yı bu vesileyle hayırla yad ettiklerini söyledi. Kendisini kaybettikten sonra aziz hatırasını yaşatmak ve tüm şehitlere duyulan saygı ve sevgiyi ifade etmek üzere yeni yapılan 32 derslikli okula şehit komiserin adının verildiğini vurgulayan Coş, (Sarı için) ‘şehit listesinde ismi yok’ şeklindeki haberlere de tepki gösterdi.

Coş, şöyle devam etti: "Şehidimizin hatırasına sahip çıkmamakla suçlamaya çalıştıklarını hatırlarsak biz şehidimizin ismini kalıcı bir şekilde yaşatmak için gerekeni yaptık. Bu okuldan mezun olan binlerce, on binlerce öğrenci, okul var olduğu müddetçe bütün öğrencilerin diplomalarında Şehit Mustafa Sarı'nın ismi ebediyen yaşayacak. Onların özgeçmişlerinde de yer alacak. Bu şehitlerimize gösterilen saygının bir ifadesidir. Aziz şehitlerimize, vatanımıza, ülkemize, Adana’mıza karşı hizmet edenlere karşı duyduğumuz minneti, şükran duygularımızı göstermektedir. Bu hususta kimseden ders almaya da ihtiyacımız yok. Olması gereken tavır ve icraatları zaten bütün kurum ve kuruluşlarımızla yapıyoruz." diye konuştu.

Bu arda karnesinde kırık notları olan bazı öğrencilerin ağladıkları görüldü.


CİHAN