Gezi Parkı eylemlerinde Miraç Kandili kutlandı

İstanbul, Kocaeli, Sivas ve Bodrum'da Gezi Parkı eylemlerinde Miraç Kandili de kutlandı.

Gezi Parkı eylemlerinde Miraç Kandili kutlandı
06 Haziran 2013 Perşembe 00:47 tarihinde eklendi, 1.454 kez okundu.
Programda, bir kadın tarafından “Yasin Süresi"nden bir bölüm okunurken İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık da Fatiha Süresi okuduktan sonra dua etti. Program sırasında grup üyesi iki kişi yakılmış haldeki bir minibüsün üzerine çıkarak Amerikan ile İsrail bayraklarını yakmaya kalktı. Ancak diğer eylemcilerin tepkileri üzerine bayrak yakmaktan vazgeçtiler. 

Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için gelen “Anti Kapitalist Müslümanlar" üyesi bir grup parkta Miraç Kandili programı düzenledi.

Önce kandil simidinin dağıtıldığı programda, grup üyesi Münibe Altıparmak adlı kadın tarafından mealiyle birlikte "Yasin Süresi"nden bir bölüm okundu. İlahiyatçı yazar İhsan Eli Açık da Fatiha Süresini okuduktan sonra, dua etti. Duada Eliaçık, “Yarabbi... 9 gündür bu meydanda direniş içerisinde olan gençlerin seslerini kavli, soluklarını güçlü eyle. Direnirken ölen kardeşimize Allah’tan rahmet, kalanlarına marifet diliyoruz. Zalim Sultan’a karşı, Hakkı haykıran gençleri bu memleketten eksik eyleme" şeklinde duada bulundu.
 
"SOKAKTA YEŞİL PARKLARIN ARASINDA UYUYANLARIN ARASINDA ÇAPULCU OLMAZ"
 
Daha sonra eylemcilere hitap eden Eliaçık, “İslam barış demektir. Barış zararsızlık halidir. Kimseye zarar vermeyiniz. Herkese selam veriniz. Sizden farklı olan kişiye giderek selam veriniz. Kardeş olunuz. Sevgi ve merhameti yayınız.

Bugün Gezi Parkı’ndan bu sinerji yayılıyor. Allah’ın rahmetiyle beraber Türkiye’de yepyeni şeyler oluyor. Böyle yerlerde Kuran okunmaz, dua edilmez diyenler bir kez daha yanılıyor. Yan tarafta çukurlar açtılar. Çukurlar nasıl çöktüyse ön yargılarda inşallah öyle yok olup gidecek. Bize diyorlar ki: Orada sarhoşlar var, ne işiniz var orada. Bizde diyoruz ki: Sarhoş olsun anlaşırız, yeter ki kalleş olmasın.
 
Bize diyorlar ki: Onlar çapulcu. Diyorlar ki, onlar çete. Bizde diyoruz ki: Sokakta yeşil parkların arasında uyuyanların arasında çapulcu olmaz. Çapulcu, devletin 40 tane odası vardır. Her bir odasında 40 tane fırıldak çevrilir. Çapulcular yağma yapanlardır, makam odalarında oturur, kravatlarıyla dolaşır. Çapulcular yağma yiyenlerdir." Dedi.
 
Program sırasında grup üyesi iki kişi yakılmış haldeki bir minibüsün üzerine çıkarak Amerikan ile İsrail bayraklarını yakmaya kalktı. Ancak diğer eylemcilerin tepkileri üzerine bayrakların bayrak yakmaktan vazgeçtiler.
 
EYLEMCİLER POLİSE KANDİL SİMİDİ DAĞITTI 
 
İstanbul Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto etmek için Sivas kent meydanında toplanan bazı göstericiler, Mirac Kandili nedeni ile polislere kandil simidi dağıttı. 
 
Sivas'ta 5 gündür devam eden Taksim Gezi Parkı olaylarının protesto gösterileri bugünde devam etti. Kent meydanında toplanan ve büyük bir çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup hükümet aleyhine çeşitli sloganlar attı. Eylemciler daha sonra Miraç Kandili nedeniyle beraberinde getirdikleri kandil simitlerini güvenlik önlemi alan polislere dağıttı. Göstericiler ayrıca ellerinde, 'Tüm İslam aleminin Miraç Kandili mübarek olsun' yazılı dövizler taşıdı. Polis çemberi içerisinde 1.5 saatlik oturma eylemi yapan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
 
CUMHURİYET PARKINDAKİ PROTESTOLARDA KANDİL SİMİDİ DAĞITILDI
 
İSTANBUL Taksim Gezi Parkı eylemine destek için İzmit'te akşam saatlerinde Cumhuriyet Parkı'nda yaklaşık 500 kişi toplandı. Eylem sırasında Sivil Toplum Örgütü temsilcileri kandil simidi dağıttı. 
 
Cumhuriyet Meydanı'nda saat 19.00'da her akşam olduğu gibi yine ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle toplanmaya başlayan göstericiler, 'Taksime selam direnişe devam', 'Hükümet istifa', 'Taksimin ateşi AKP'yii yakacak', 'Sağ sol yok, direniş var' sloganları attıktan sonra İstiklal Marşı okudu. Daha sonra Sivil Toplum Örgüt temsilcileri Miraç Kandili nedeniyle kandil simidi dağıttı. 
 
MİRAÇ KANDİLİ'NE DENK GELEN EYLEMDE LOKUM DAĞITILDI
 
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, Gezi Parkı eylemlerine destek gösterilerinin 6 günü Miraç Kandili'ne denk gelince kandil simidi, ayran ve lokum dağıtıldı. Eyleme destek veren gençler ayrıca sivil polislere de lokum ikram etti. Şarkıların, türkülerin söylediği ve sloganların atıldığı gezi parkı direnişine destek eylemi, lokum tadında geçti. 
 
Bodrum'da, Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek için halk tarafından başlatılan eylemlerin 6'ncı gününde Belediye Meydanı'nda yaklaşık 400 kişi toplandı. Miraç Kandili nedeniyle meydanda toplanan halka kandil simidi, ayran ve lokum dağıtıldı.

Belediye Meydanı'nda eylem nedeniyle nöbet tutan sivil polislere de gençler, lokum ikram etti. Bodrumlu gençler saz çalarak, şarkılar, türküler söyledi. İlginç pankartlarla meydana gelen eylemciler, hükümet aleyhine sloganlar attı. 'Parfümünün adı ne? Biber Gazı. Kokusu çok çirkin, nereden aldın? Mustafa Kemal'in Askerleriyiz diye bağır bedava sıkıyorlar', 'Zor tutuyoruz bu adamları şansınızı zorlamayın', 'Biz AKP'siz Dine, CHP'siz Ata'ya, MHP'siz Vatana, BDP'siz Kürt'e sahip çıkarız. Biz Halkız' yazılı mesajlar veren pankartlar dikkat çekti.

Taksim Gezi Parkı için desteklerine devam eden grup, demokratik haklarını kullanarak, eylemlerini sürdürdü.

DHA