Gezi Parkı yeniden kapatıldı

ODTÜ’deki direnişe destek için sosyal medya üzerinden yapılan çağrılar nedeniyle Gezi Parkı boşaltılıp yayalara kapatıldı.

Gezi Parkı yeniden kapatıldı
06 Eylül 2013 Cuma 19:21 tarihinde eklendi.
ODTÜ’deki direnişe destek için toplanmak üzere sosyal medyadan yapılan çağrılar üzerine polis akşam saatlerinde Taksim Meydan, Gezi Parkı ve Taksim Cumhuriyet Anıtı’nın çevresinde önlem aldı. Metro çalışıyor. TOMA’lar meydanda , İstiklal Caddesinin girişinde ve AKM’nin önünde konuşlandı.
 
POLİS GÜMÜŞSUYU'NDAN GEZİ PARKINA YÜRÜYÜŞE İZİN VERMEDİ
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 100. Yıl-Çiğdem Mahallesi bölgesinden geçirmek istediği otoyol projesine karşı başlatılan protesto gösterileri ve eylemler için sosyal medya üzerinden yapılan çağrılar nedeniyle polis Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’nı kapattı.

Cumhuriyet Anıtı’na da yayaların geçişine izin verilmezken, TOMA ve Akreplerle meydanda ve caddelerde güvenlik önlemi alındı. Gümüşsuyu’na inen İnönü Caddesi’nde de güvenlik önlemi alan polis, Gezi Parkı olaylarında ölen ve yaralananlar için eylem yapan ve ODTÜ’ye destek olmak isteyen bir grubun da meydana çıkmasına engel oldu.

Gümüşsuyu Parkı’nda toplanan yaklaşık 50 kişi, meydana çıkmak için yürüyüşe geçtiği sırada polis tarafından durduruldu. Grubun yanında bulunan CHP İstanbul Milletvekilleri Aykut Erdoğdu ve Melda Onur emniyet yetkilileriyle görüştü. Milletvekillerinin grubun taşkınlık yapmayacağı yönünde teminat vermesine rağmen polis yürüyüşe izin vermedi.

Tekrar Gümüşsuyu Parkı’na dönen grup yaklaşık iki saat boyunca küçük çaplı bir forum düzenledi. Grup daha sonra ODTÜ’ye destek amacıyla Kadıköy’de yapılacak olan etkinliğe katılmak için Anadolu Yakası’na geçti.

DHA