Gezi Parkı'na müdahale

Polis, yapılan uyarının ardından Gezi Parkı'na müdahalede bulundu. Çadırlarını terk ederek Harbiye yönüne doğru kaçan göstericilere polisin müdahalesi sürüyor.

Gezi Parkına müdahale
15 Haziran 2013 Cumartesi 20:53 tarihinde eklendi, 2.460 kez okundu.
Başbakan Erdoğan'ın Ankara mitingi sırasında "Yarın İstanbul mitingimiz var, boşaltmazsanız, güvenlik güçleri boşaltmasını bilir" açıklamasının ardından polis, meydandaki kalabalığa 'dağılın' uyarısı yaptı.


Polis megafonlarla, "Bu yaptığımız son uyarılardır. Gezi Parkı'nı terk edin", "Dağılmanız için yeterli süre verilmiştir. Aranızdaki provokatörlere inanmayın", "Kamuya açık alanı işgal edemezsiniz. Taksim Meydanı'ndaki vatandaşlar oradan uzaklaşın" şeklinde anonslar yaptı. Ancak kalabalık dağılmadı. 

 
Bunun üzerine polis akşam ezanının hemen ardından saat 20.50 sıralarında müdahaleye başladı. İlk olarak TOMA'lar ile su sıkılarak meydandakileri uzaklaştırdı. Ardından gaz da kullanılarak Gezi Parkı'na girdi. Polis, tazyikli su ve gaz bombaları ile Gezi Parkı'na müdahalede bulundu.

Bu sırada sık sık, "Tarlabaşı'na doğru meydanı boşaltalım" anonsları yapıldı. Eylemcilerden bazı kişilerin polise, taş attığı görüldü. Polisin girmesinin hemen ardından bir amsbulans da Gezi Parkı'na geldi. Bir kamyonun da Gezi Parkı'nın yanında olduğu görüldü. Gezi Parkı'nda çıkan eylemciler Divan Otel'in bulunduğu yöne doğru kaçıştı. Polisin müdahalesi burada devam etti. Polis, tazyikli su ve biber gazlı müdahale ile eylemcileri Harbiye tarafına doğru takip ediyor.

 
Polisin müdahalesi sırasında Gezi Parkı'nda yaralananlar olduğu bildiriliyor.