Gezi Parkı'na sürpriz ziyaret

Sosyalist Enternasyonal Genel Başkanı Yorgo Papandreu, Gezi Parkı’na giderek fidan dikti. Parkın fikirlerini söylemek isteyen insanlar için bir sembol olduğunu belirten Papandreu, “Hep beraber daha iyi bir dünya yatabiliriz. Kaderimizi değiştirebiliriz” ifadelerini kullandı.

Gezi Parkına sürpriz ziyaret
12 Kasım 2013 Salı 11:05 tarihinde eklendi.
CHP’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı'na katılmak için İstanbul'da bulunan eski Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’la birlikte Gezi Parkı’nı ziyaret etti.
 
Parka sembolik olarak bir fidan diken Sosyalist Enternasyonal Genel Başkanı Yorgo Papandreu, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.
 
Yorgo Papandreu, şu ifadeleri kullandı:
 
“Şehirlerde yaşayan vatandaşların fikirlerini daha fazla söylemeye hakları var. Bu park onun sembollerinden biri oldu.
 
Türkiye ile Yunanistan her zaman iyi bir dost, iyi bir komşu olmuştur. Ben bir arkadaş olarak, bir komşu olarak İlişkilerin daha iyi olması için buradayım.
 
Hep beraber daha iyi bir dünya yatabiliriz. Vatandaşlarımızın sahip olduğu güç, daha iyi bir gelecek yatabilir. Kaderimizi değiştirebiliriz.”
 
Papandreu ve Oran, açıklamanın ardından konsey toplantılarının yapıldığı otele gitti.
 
Gezi Parkı'ndaki ağaçların sökülmesi ve yapılması plananlan Topçu Kışlası Projesi'ne karşı protesto gösterileri düzenlenmişti. Gösteriler birçok ile yayılmıştı.