Gezi Parkı'nda gerginlik

Sosyal medyadan yapılan çağrılarla bugün Gezi Parkı'nda bir araya gelen yaklaşık 50 kişi, güvenlik gerekçesiyle polis tarafından parktan çıkarıldı.

Gezi Parkında gerginlik
20 Nisan 2014 Pazar 18:50 tarihinde eklendi.
Sosyal medyada yapılan duyuruda, bugün 11.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilmesi plânlanan etkinlik için, “Siz de evinizde kullanmadığınız kıyafetlerinizi, kolay taşınabilir eşyalarınızı ya da okuduğunuz ve değiştirmek istediğiniz kitaplarınızı getirerek takas tezgahınızı açabilirsiniz" denildi. Yapılan çağrı sonucu Gezi Parkı'na gelen yaklaşık 50 kişi polis engeline takıldı. Güvenlik zafiyeti nedeniyle parkı terk etmeleri istenen grup ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.
 
Gerginliğin ardından, gruptan bir kişi, “İki okul yardım bekliyor bizden ve şu an bu olumsuz bir noktaya giderse, bu okullara yardım gidemez. Biz şu an Maçka Parkı'na geçersek, kitaplarımızı bir araya getirirsek, iki okul kütüphanesinde kitaplarına kavuşacak. Lütfen, bunun olması adına, bunu düşünerek hep beraber Maçka Parkı'na geçelim. Hepinizden sağduyu bekliyorum bu konuyla ilgili. İki okulun kitap yardımı alabilmesi için..." şeklinde seslendi. Uyarının ardından, grup, ellerinde kitaplarla Maçka Parkı'na yürüyüşe geçti. 
 
Grubun bir kısmı Maçka Parkı'na yürümeye devam ederken, bir kısmı ise Gezi Parkı'nın Harbiye çıkışında yeniden oturarak, burada kitap okumaya devam etti.

DHA