Gezi Parkı'nda hummalı çalışma

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de Gezi Parkı’na 8 bin metrekare alanı ilave ederek yeşillendirme çalışmalarına başladı.

Gezi Parkında hummalı çalışma
03 Temmuz 2013 Çarşamba 14:46 tarihinde eklendi, 1.647 kez okundu.
Mahkemenin, Gezi Parkı’nda tarihi Topçu Kışlası’nın inşa edilmesi projesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul 6. İdare Mahkemesi’ne itirazda bulunmuştu. Mahkeme, Bakanlık’ın itirazını reddetti.

Bu karardan önce, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de Cumhuriyet Caddesi kısmındaki iş yerlerinin yıkılması ile oluşan boş alanı Gezi Parkı’na kattı. Böylece Gezi Parkı’na 8 bin metrekare alan daha ilave edilmiş oldu. Belediye, bu alanı da yeşillendirmeye başladı. 
 
Cuma gününe kadar tamamlanması planlanan çalışma kapsamında 120 bin adet çiçek daha dikilecek. 16 Haziran 2013 tarihinden bu yana Taksim Gezi Parkı'nda sürdürülen çalışmalar sonucunda, daha önce 563 olan ve 5 adedi Taksim Yayalaştırma Projesi sahasında kalması sebebiyle Abide-i Hürriyet Anıt Parkı'na nakledilerek 558’e düşen ağaç sayısı, 16 Haziran sonrası dikilen 129 yetişkin ağaç ve bugün dikilen 17 adet çınar ağacı ile 704 ağaca ulaşmış oldu.

202 bin olan mevsimlik çiçek sayısı 322 bine ulaştı. 5 bin adet gül dikildi. Tahrip olan çim alan yenilenerek, 26 bin metrekareye yeni çim serildi. Park alanına 50 adet yeni oturma bankı konuldu, 82 oturma bankının da tamiratı yapılarak tekrar kullanıma sunuldu. Böylece oturma gruplarının sayısı 132 adede ulaştı. Zarar gören çocuk oyun grubunun yerine de yenisi konuşlandırıldı. Zarar gören aydınlatma tesisatı, aydınlatma direkleri elden geçirildi ve eksiklikleri tamamlanarak çalışır hale getirildi.

CİHAN