Gezi Parkı'nı koruyanlara selam

Erdoğan’ın 2011 yılında Hopa mitingi öncesi ve sonrası çıkan olaylarda hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu, ölümünün 2’nci yıl dönümünde anıldı.

Gezi Parkını koruyanlara selam
31 Mayıs 2013 Cuma 14:47 tarihinde eklendi, 1.367 kez okundu.
Hopa Çay Fabrikası önünde toplanan ve 'Her yer Hopa her yer direniş', 'Gazınız copunuz vız gelir vız', 'Metin Lokumcu onurumuzdur' pankartları taşıyan, önünde Hopa olaylarıyla özdeşleşen Metin Lokumcu'nun taş atarken fotoğrafı, arkasında da 'Ben Metin Lokumcu' yazısı bulunan siyah tişörtler giyen yaklaşık 200 kişi, Belediye binası önüne kadar yürüdü. 
 
12 Eylül öncesi ve sonrasında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıyan göstericiler, 'Metin'e sözümüz halk iktidarı', 'Metin Lokumcu onurumuzdur' sloganları attı. Geçen yılki anma töreninin aksine çevrede resmi kıyafetli polis bulunmaması dikkat çekti, sivil polisler de kalabalığı uzaktan izlemekle yetindi. Çevik kuvvet ekipleri ise meydandan uzak bir yerde olası bir olaya karşı konuşlandırıldı.
 
"GEZİ PARKI'NI KORUYANLARA SELAM OLSUN"
 
Anma programında bir konuşma yapan Metin Lokumcu’nun kardeşi Mete Lokumcu, "Onlar döktükleri kanda boğulacak. Buraya gelerek Metin'in ölümsüz olduğunu ispatladınız. Hopa'da, İstanbul Gezi Parkı'nda onurunu ve yaşam alanlarını koruyanlara selam olsun. Alacağımız tazminatı İçişleri Bakanı'na bağışlayacağız" dedi. 
 
Anma programına katılan çeşitli meslek odaları ve siyasi parti temsilcileri de yaptıkları konuşmalarda, "Suyuna sahip çıkmak eşkıyalıksa biz eşkıyayız. Taksim gezi parkında bir ağacı söktürmemek eşkıyalıksa biz eşkıyayız" ifadesini kullandı. Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş ise, "AKP'nin baskı ve zulmüne Taksim'de direnen yoldaşları selamlıyoruz" diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi:
 
"Kazım Koyuncu'yu da saygıyla anıyorum. Yalova'da gaza maruz kalarak hayatını kaybeden Çayan Birben'i de dün mezarı başında andık. Kitapsızlar, yaşamayı ciddiye almadıkları gibi ölümü de ciddiye almıyorlar. 2 yıldır Hopalılar yargılanıyor ama Metin Lokumcu'nun ve Çayan Birben'in katilleri yargılanmıyor. Sadece Metin Lokumcu ve Çayan Birben'e gaz sıkmadılar. Türkiye Cumhuriyeti'ni gaz devletine dönüştürdüler. Ama AKP rejimi bu gaz ve dumanın arasında mutlaka boğulacaktır. Metin Lokumcu yaşamı ve mücadeleyi ciddiye alan bir insandı."
 
Konuşmaların ardından anma töreninin ikinci bölümü için Metin Lokumcu'nun mezarının bulunduğu Dereiçi Köyü'ne hareket edildi.

DHA