Gezi protestolarında ölenler için dilek fenerleri bırakıldı

Gezi parkı protestoları sırasında yaşamlarını yitirenler ile başına isabet eden kapsülle 199 gündür yaşam mücadelesi veren Berkin Elvan için Eskişehir'de gökyüzüne dilek fenerleri bırakıldı.

Gezi protestolarında ölenler için dilek fenerleri bırakıldı
31 Aralık 2013 Salı 23:53 tarihinde eklendi.
 
Akşam saatlerinde Yenibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi önünde toplanan yaklaşık 50 kişi 'Uyan Berkin soracak hesap var' yazılı pankart açtı. Çeşitli sloganlar atan grup Gezi Parkı protestoları sırasında ölenler için yanlarında getirdikleri dilek fenerlerini gökyüzüne bıraktı. Havaya atılmak istenen fenerden biri gruptaki bir gencin kafasının üzerine düştü. Bu kişi yanma tehlikesi geçirdi. Havalanmayan fenerlerin peşinde koşanlar da ilginç görüntülere neden oldu.
 
Grup adına basın açıklamasını okuyan Abbas Şahin, İstanbul'da başına isabet eden kapsülle ağır yaralanan ve 199 gündür yaşam mücadelesi veren 14 yaşındaki Berkin Elvan için adalet istediklerini söyledi. Şahin şöyle konuştu:
 
14 yaşındaki Berkin için adalet talebimizi yükselteceğiz. 2013 direnişi bize şehitlerimizin sorulacak hesabını, sokaklarda zulme karşı savaşmayı ve umudun çocuğu Berkin'in yeni yılda daha da güzelleşecek yüzünü miras bıraktı. Gökyüzüne bıraktığımız dilek fenerleri kavgamızda düşün kardeşlerimizi gökyüzüne uğurlayacak ve 2013 yılı bitmiş olacak. Biz yine kavga yılımızda yeryüzünde mücadelemizi sürdüreceğiz. Yeni kavga yılımız kutlu olsun" dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından kalabalık çeşitli sloganlar atıp halay çekip oynadı. Grup daha sonra dağıldı.

DHA