'Gezi Resmi'nin açılışında duygusal anlar

Ressam Haydar Özay'ın 50 metrekare büyüklüğündeki tuale yaptığı "Gezi Resmi" sergilenmeye başladı.

Gezi Resminin açılışında duygusal anlar
30 Mayıs 2015 Cumartesi 19:00 tarihinde eklendi.
Gezi olaylarının 2'nci yıl dönümünde, ressam Haydar Özay tarafından bir buçuk yıllık çalışmanın ardından tamamlanan 50 metrekare büyüklüğündeki "Gezi Resmi" isimli tablo, sergilenmeye başlandı. Karaköy'de bulunan TMMOB İstanbul Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi'nin terasında yer alan tablonun açılışına ressam Haydar Özay, Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik, Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert, Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan, Ali İsmail Korkmaz'ın babası Şahap Korkmaz, Gezi olaylarında gözünü kaybeden Erdal Sarıkaya, TMMOB Mimarlar Odası Genel Sekreteri Mücella Yapıcı, Taksim Dayanışması üyeleri ve çok sayıda ziyaretçi katıldı. Ressam Haydar Özay, Gezi olaylarında evlatlarını kaybeden ailelere resim hakkında bilgi verdi. Tualde çocuklarının resmine bakan aileler, duygulu anlar yaşadı.
 
"BU ÜLKEYE PIRIL PIRIL ONURLU GENÇLER YETİŞTİRDİK"
Gezi olaylarında sırasında Ümraniye'de hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş, "Şuan çok heyecanlıyım, çok duygulandım. Şurada görmüş olduğunuz renkler, Türkiye'nin bütün renklerini temsil ediyor. Çok onur verici... Bizleri bölmeye, bizleri ötekileştirmeye, bizleri ezmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecek. Bu çocuklar bize daha güzel günlerin olduğunu gösterdi, biz onu devam ettireceğiz" diye konuştu. Hatay'da hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan da, resmi yapan Haydar Özay'a teşekkür ettiğini belirterek, "Biz iki yıldır bu acılar içerisinde kavrulup durduk. Bu ülkeye pırıl pırıl onurlu gençler yetiştirdik. Ama ne yazık ki, AKP'nin zihniyeti bizim çocuklarımızı katletti. Ve halen bizim için adalet yok. Benim çocuğum katledileli 20 ay geçti ve halen dava süreci başlatılmıyor" dedi. Eskişehir'de hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın babası Şahap Korkmaz, "İnsana ait olan ne varsa onu aramaya geldik. Katilleri ve destekleyenleri kınamak için geldik" dedi.
 
"YAKLAŞIK BİR BUÇUK YIL BU RESME ÇALIŞTIM"
Mimarlar Odası Genel Sekreteri Mücella Yapıcı da, "Biz hala onurlu bir duruş sergileyebiliyorsak, hala direnme gücümüz var ise, bilinmelidir ki bu güzel çocukların yüzü suyu hürmetine..." diye konuştu. Yapıcı resmi yapan Haydar Özay'a da teşekkürlerini ileterek, "Dediğimiz gibi Gezi artık her yerde; bir şairin dizelerinde bir ressamın fırçalarında, hepimizin hayatında" ifadesinde bulundu.
 
Ressam Haydar Özay da, "Mücella hanım ve Sami Yılmaztürk beni Mimarlar Odası'na davet ettiler. Bu resmin tuhaf bir uzunluğu var. Hem boyutu hem de yapılış süresiyle. Yaklaşık bir buçuk yıl bu resme çalıştım. Mimarlar odasının sanata ve sanatçıya olan desteği sayesinde bunu başardım. Umarım resim bir değer yaratmıştır. Keşke daha iyi bir şey yapsaydım. Onun da mahcubiyetini yaşıyorum. Bu olağanüstü insanlar için çok daha fazlasını yapmalıyız" dedi.