GEZİ'de bir GARİP KARAR !...

ADANA Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları için başlatılan soruşturmada 20 öğretmen hakkında takipsizlik kararı verdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, idari soruşturma sonunda Eğitim-Sen üyesi aynı 20 öğretmene ise 'uyarma' cezası verdi.

GEZİde bir GARİP KARAR !...
28 Ocak 2015 Çarşamba 11:51 tarihinde eklendi.
ADANA Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları için başlatılan soruşturmada 20 öğretmen hakkında takipsizlik kararı verdi.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü, idari soruşturma sonunda Eğitim-Sen üyesi aynı 20 öğretmene ise 'uyarma' cezası verdi.
 
Adana'da Haziran 2013'te meydana gelen Gezi Parkı eylemlerinde katıldıkları iddiasıyla çok sayıda kamu çalışanı ile birlikte 20 öğretmen hakkında, 'silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'görevi yaptırmamak için direnme' suçlamalarıyla fezleke hazırlandı. Öğretmenler, poliste verdikleri ifadelerinde, sendikalarının çağrısı ile eyleme katıldıklarını, ancak kanunsuz bir işe karışmadıklarını savundu. 2 yıl süren soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Başsavcılığı, öğretmenlerin yargılanmasına gerek görmeyerek dosyalarına takipsizlik kararı verdi. Ancak aynı gerekçelerle idari soruşturma yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenlere, 'uyarma' cezası verdi. 
 
Eğitim-Sen Adana Şube Hukuk Sekreteri Mehmet Akarsubaşı, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün verdiği 'uyarma' cezasıyla kendisini Cumhuriyet Başsavcılığı'nın üstünde gördüğünü, bunun için gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) kadar gideceklerini söyledi.

DHA