Giggs İstanbul'u hiç unutmadı!

Manchester United'ın tecrübeli futbolcusu Ryan Giggs, 1993'te yaşadığı ilk İstanbul tecrübesini hala unutamadığını belirtti

Giggs İstanbulu hiç unutmadı!
18 Eylül 2012 Salı 14:28 tarihinde eklendi.

 

İngiltere Premier Ligi'nin devlerinden Manchester United'ın efsane futbolcularından biri olan Ryan Giggs, 1993 Kasım'ında Şampiyonlar Ligi 2. eleme maçında İstanbul'da mücadele ettikleri Galatasaray'ı hiç unutmuyor.
 
İngiliz basınına o günlerle ilgili çıklamalarda bulunan Gallerli futbolcu, "İstanbul anıları hala capcanlı hafızamda duruyor. O zamanlar sadece 19 yaşındaydım. Havaalanına ilk indiğimizde, etrafta binlerce taraftar, ellerindeki renkli pankartlarla tezahürat yapıyorlardı" diye konuştu.
 
TARAFTARLAR ÇILGIN GİBİYDİLER
İşte Ryan Giggs'in ağzından heyecan kasırgasının yaşandığı o günler;
 
"Otelimize giderken, otobüsümüze yabancı maddeler fırlatıldı. Otelimizin dışarısında Galatasaraylı taraftarlar sabaha kadar şarkılar söylediler. Sırf bizi uyutmamak için otel odalarımıza telefonlar yağıyordu. Karşılaşmadan önce Alex Ferguson, sahaya çıkıp atmosferi görmemizi istedi. Karşılaşmadan 2 saat önce stat dolmuştu ve taraftarlar çoktan havaya girmişti bile. Şaşkınlık içinde ayakta kolkola girmiş ve çılgınca bağıran taraftarları izledik ve tüylerimiz diken diken olmuştu."
 
SOYUNMA ODASINA KENDİMİZİ ZOR ATTIK
Giggs, yıllar önce yaşadığı bu heyecanın kendisi için mükemmel bir deneyim olduğunu ancak karşılaşmanın sonunda üzgün olan tarafın kendileri olduğunu belirterek şöyle devam etti;
 
"Maç bittiğinde büyük bir kaos vardı. Eric Cantona zaten oyundan atılmış ve soyunma odasının yolunu tutmuştu. Her tarafta silahlı polisler vardı ve onlara yaklaşmaya cesaret edemezdiniz. Bir an önce soyunma odasına gitmek istiyordum. Belki oradan üzgün ayrdılılk ama yinede harika bir deneyimdi. Galatasaray o zaman çok iyi bir takımdı ve bu sefer karşımızda yine iyi bir takım bekliyoruz."
 
10 PUAN GRUPTAN ÇIKMAYA YETER
Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde evlerindeki tüm karşılaşmaları kazanmaları gerektiğini belirten Giggs, "Genel olarak 10 puan ve fazlası gruptan çıkmak için yeterli olabiliyor. Evimizde kazanıp dışarda berabere kalmayı amaçlayabiliriz" dedi.
 
Robin Van Persie'nin geçtiğimiz Cumartesi günü Wigan maçında kadroda yer almasının, Hollandalı futbolcunun uluslararası karşılaşmalarda da bulunacağı anlamına geldiğini belirten 38 yaşındaki deneyimli sol kanat oyuncusu, Robin'in tecrübesi bu sezon bize çok şey katacak diye konuştu.
 
Sporx